Tek.no

Nyhet

Snedig bruk av «augmented reality»

Gir tegneseriefigurer hovedrollen i mobilvideoene sine.

Skjermdump/YouTube
27 Mai 2014 13:37

«Augmented reality» – oversatt til norsk som utvidet virkelighet – er en teknikk som brukes for å kombinere bilder fra den virkelige verdenen, med elementer som er animert eller tegnet. Se for eksempel hvordan teknologien vil benyttes i Sonys fremtidige spill.

Men man behøver ikke all verdens datateknologi for å få til dette. Illustratøren Marty Cooper bruker en mobiltelefon som kamera, transparente papir som vanligvis brukes på overhead og en klassisk klippeteknikk for å gi tegneseriene liv i den ekte verdenen.

En analog «augmented reality»

Det er Engadget som i dag skriver om den noe unike videoen, som du kan se nedenfor. Den kreative mannen finner et interessant åsted for animasjonen, tegner en rekke bevegelser for den aktuelle figuren, og bruker hurtig klipping for å skape en naturlig bevegelse til tegneseriefigurene.

Til slutt setter han klippene sammen til små videosnutter, der vi blant annet får se en (ekte) postkasse som spiser sin egen post, og en Svampebob-lignende figur som hopper på en stabel med pannekaker:


De kommende Google-brillene er som skapt for "AR":
Du kan besøke et historisk område og se bilder fra gamle dager »

(Kilde: Engadget)

annonse