Til hovedinnhold

AMD selger langt mindre enn forventet

Uroen i Europa får skylda.

Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Andre kvartal i år skulle egentlig bli en vekstperiode for prosessor- og skjermkortkjempen AMD. De tapte store summer i 2010 og hadde inntektsfall i første kvartal i år.

Med en rekke nye produkter tilgjengelig på markedet den siste tiden, var det forventet at de skulle snu den dårlige trenden. Andre kvartal, som sluttet med juni måned, ville gi en omsetningsøkning på tre prosent, med en margin på tre prosent begge veier. Dette er tall sammenlignet opp mot første kvartal i år, et kvartal der salget falt med 1,7 prosent mot fjoråret.

Nå er tallene klare, og selskapet har ikke akkurat truffet blink. Fremfor å vokse noen prosent, har AMD solgt for omtrent 11 prosent mindre enn de gjorde i første kvartal.

Euro-uro får deler av skylden

– De lavere foreløpige inntektene skyldes hovedsakelig svingninger som dukket opp sent i andre kvartal. Salget til kanalene i Kina og Europa, samt svakere kjøpekraft påvirker de tidligere anslagene, sier AMD i en uttalelse.

Kort fortalt har AMD solgt mindre til markedene i Kina og Europa, mye på grunn av den økonomiske uroligheten på kontinentet vårt.

Om inntektsfallet vil gi selskapet et overskudd eller underskudd er foreløpig ikke kjent. Selskapet skal offentliggjøre en full rapport for andre kvartal den 19. juli. Først da vil vi få vite hvordan utgiftene til selskapet har vært.

(Kilde: The Register)

annonse