Til hovedinnhold
Nyhet<strong>ADVARSEL: </strong>Denne bør du ikke leke med

Endelig får du en "ekte" lyssabel

Alle Star Wars-nerders drøm er blitt virkelighet – nesten.

De fleste vet hva en lyssabel er. Det mytiske våpenet til de rettskafne Jedi-ridderne i Star Wars-universet er et av de mest ikoniske og kjente fantasivåpnene fra filmens verden. Opp gjennom årene har mange fans lekt seg med pinner eller liknende, men nå tar lyssabelen ett steg nærmere virkeligheten.

Selskapet Wicked Lasers lanserte det de kaller LaserSaber på den offisielle Star Wars-dagen 4. mai ("May the fourth be with you") – et plastrør med en laserstråle som ser ut og føles som "ekte vare".

– Kraftigste laseren du kan eie

LaserSaber er derimot ikke en lyssabel. I alle fall ikke offisielt sett, ettersom det ikke er et produkt som verken er godkjent eller lisensiert av Star Wars-skaper George Lucas.

LaserSaber er Wicked Lasers' egen merkevare og kommer utstyrt med det de kaller et magnetisk tyngdekraftssystem. Dette skrur av og på lyssabelen på en måte som likner på den vi er kjent med fra filmene.

Lyssabelen/LaserSaber er lagd av polykarbonat og aluminium, og på innsiden av røret finner vi laseren Spyder III. Ifølge produsenten er dette den kraftigste laseren du kan eie lovlig, og det er altså ikke et leketøy for barn det er snakk om.

Les mer: Håndholdt laser kan slå ut satelitter

Blir fansen skuffet?

Hardbarkede fans vil kanskje se seg skuffet over LaserSaber. Den er temmelig dyr med en pris på 400 dollar – eller 2300 kroner (2900 kroner med mva.), krever at du bruker solbriller og lager ikke den berømte lydeffekten.

I tillegg sier Wicked Lasers at LaserSaber ikke burde bli brukt til fekting. Dermed blir den bare en dyr gjenstand du kan se og ta på, og egentlig ikke leke så mye med.

Les også: Gjett hva Dødsstjernen ville kostet

Se reklamen for LaserSaber på YouTube:

(Kilde: Wicked Lasers)

annonse