Til hovedinnhold

Microsoft sikter skyhøyt med Windows 8

Tror du de vil klare å selge 400 mill. Windows-enheter på åtte måneder?

Microsoft

26. oktober blir nye Windows 8 offisielt lansert. Det spesielle ved dette operativsystemet er at flere elementer skal fungere både på PC, Xbox, nettbrett og mobil. Ifølge Digi har mottakelsen vært lunken blant mange av de som allerede har fått prøve Windows 8.

Salg- og markedssjef Keith Lorizio i Microsoft Advertising er derimot svært, svært optimistisk når det gjelder salget av nye PC-er, mobiler og nettbrett. Til amerikanske Beet TV sier han at målet er å nå ut til så mange som en milliard mennesker, og selge 400 millioner Windows-enheter innen juli 2013. Digi hevder at salgsmålet er i overkant optimistisk, med tanke på at det ble solgt "bare" 240 Windows 7-lisenser det første året, og at det tok to og et halvt år å nå 600 millioner lisenser.

100 000 apper på tre måneder?

Når det gjelder mobiltelefoni er det særlig utvalg av apper som peker seg ut som en utfordring for Microsoft. Joda, Windows Marketplace tilbyr flere av de mest populære appene, og har et ganske rikt mangfold. Likevel er listen lang over apper som du finner i Apple App Store og/eller Google Play som ikke finnes i Microsofts applikasjonsbutikk.

– Det er avgjørende for oss å skaffe en stor menge apper, slik at brukerne kan ta del i den ypperste brukeropplevelsen, sier Lorizio til Beet TV.

Lorizio snakker også litt om at de vil levere relevant reklame som angivelig "ser bra ut" og ikke forstyrrer brukeren i Windows 8. Det vil også bli mulig å velge egne former for reklame i apper. Han sier det er viktig for Microsoft å få med innholdsleverandører for å skape vekst for den nye plattformen, og at de derfor vil legge til rette for dette i det nye operativsystemet.

Les også: Slik blir Windows Phone 8

(Kilder: Beet TV, Digi)

Mer om
annonse