Nyhet

Ville du latt denne mannen ta på brystene dine?

Hansken hans er nemlig svært nyttig.

Hadde det ikke vært nyttig med en hanske som kunne oppdage sykdommer og skader ved hjelp av enkel håndpåleggelse? Denne hansken fra studenter i USA skal gjøre nettopp dette.

Hansken heter Glove Tricorder og skal gjøre det lettere for leger og pasienter å diagnostisere brystkreft, beinbrudd og andre typer lidelser. Ved hjelp av flere sensorer og et akselerometer, skal bæreren kunne motta informasjon som er mer presis og fintfølende enn det man vanligvis klarer å kjenne.

Selskapet som har tatt til seg produktet, Med Sensation, planlegger å tilføye ultralydputer på fingertuppene, slik at leger kan se på innsiden av bryster eller lignende når de rører ved vevet.

Sier fra om feil

Den nåværende modellen gir brukeren tilbakemeldinger om hva de eventuelt gjør rett og feil under undersøkelser av pasienter. Hvis en medisinstudent for eksempel trykker for hardt eller har feil posisjon, kan hansken varsle om dette.

– Snart kan alle ha en hanske for å vurdere sportsskader eller foreta egne brystundersøker, skriver oppfinnerne ifølge TechCrunch. De fortsetter: – I framtiden kan vi forbedre menneskets mulighet til å diagnostisere sykdommer.

Prosjektet har vært en del av et studieprogram ved Singularity University i Silicon Valley, og er grunnlagt av medisinstudenten Andrew Bishara, samt de to ingeniørene Elishai Ezra og Fransiska Hadiwidjana.

(Kilde: Fast Company)

Her kan dere se en liten presentasjonsvideo av hansken:

Les også
Sædsamler lar deg gjøre det uten hender
Les også
Her er en rustning for tennene dine
Les også
Her er briller for fargeblinde
Les også
Dropp dataen og bli dement
Les også
Her sprenger han vannmelonen med hjernen
Les også
Steke-simulator hjelper deg å få biffen perfekt
Les også
Mann bygde egne kunstige armer
Les også
Armbånd sier ifra når du har solet deg nok
Les også
Lyst på en 3D-modell av fosteret ditt?
Les også
Dette er en mobiltelefon
annonse