Tek.no

Nyhet

Mener Playstation ikke er hovedrivalen lenger

Xbox-sjefen frykter helt andre konkurrenter neste generasjon.

Xbox Series X er Microsofts neste konsoll og skal konkurrere både mot andre konsoller og nye strømmetjenester.
Microsoft

I snart to tiår og gjennom flere generasjoner konsoller har Microsoft-eide Xbox kjempet mot Sonys Playstation om TV-spilleres gunst. I et intervju med nettstedet Protocol tar imidlertid Xbox-sjef Phil Spencer nå et tydelig farvel med ideen om at det er de andre konsollprodusentene, som japanske Sony og Nintendo, som er hovedrivalene deres.

I stedet ser han til Amazon og Google, to amerikanske giganter som aldri først og fremst har vært forbundet med spill.

«Ute av posisjon»

– Vi har enorm respekt for Nintendo og Sony, men vi ser Amazon og Google som hovedkonkurrentene våre fremover, sier han, og følger opp med å hevde at «de tradisjonelle spillselskapene er ute av posisjon».

Xbox-sjefen sikter her til at de tidligere rivalene deres fortsatt i stor grad satser på dedikerte konsoller for spilling, mens de selv har investert titalls milliarder dollar i skyteknologi og servere.

Les også
Slik kan du abonnere på hundrevis av spill og strømme dem uten konsoll

Konkurransen skal skje i skyen

Ved siden av den nylig annonserte konsollen deres, Xbox Series X, vil nemlig Microsoft satse stort på strømming av spill via deres Project xCloud-tjeneste.

Ved å la Project xCloud ta seg av kjøringen og strømme spillene fra servere på internett kan de spilles på til alt fra smartmobiler, nettbrett, datamaskiner og Xbox-konsoller.

Tjenesten vil la Microsoft nå et svært stort publikum som ikke er interessert i å eie en dedikert konsoll for å spille. Dette er den samme målgruppen som Google har blinket seg ut med sin Stadia-plattform, som de lanserte på tampen av fjoråret. I år blir dessuten Stadia tilgjengelig som en gratisversjon.

Det er også mange som forventer at Amazon vil komme med en spillstrømmetjeneste i fremtiden, da selskapet allerede har kapasiteten og den nødvendige infrastrukturen som er nødvendig for å støtte opp om en slik tjeneste.

Også aktører som grafikkortprodusent Nvidia har kastet seg på bølgen med spillstrømmetjenester, der de lanserte sin GeForce Now-tjeneste dennne uken. GeForce Now stiller i likhet med de andre aktørene tilnærmet ingen krav til maskinvare, og har potensiale til å kjøre på et vell av Android-baserte enheter som telefoner, TV-bokser og smart-TV-er.

Samarbeider om Playstation-teknologi

For Sonys vedkommende påpeker nettstedet BGR at de har inngått et samarbeid med Microsoft om bruken av deres skyservere. Det er dermed ikke utenkelig at den kommende Playstation 5-konsollen deres vil få kraftig utvidede nettfunksjoner sammenlignet med dagens Playstation 4.

Om dette samarbeidet formulerer Xbox-sjefen seg på følgende måte:

– Jeg vil ikke være i en formatkrig med dem [Sony] mens Amazon og Google gjør alt de kan for å få 7 milliarder mennesker til å spille. Til syvende og sist er det jo det det handler om.

Den neste Xbox- og Playstation-konsollen er ventet i fjerde kvartal. Du kan lese mer om de to nye konsollene i lenken nedenfor.

Les også
Dette vet vi: Playstation 5 vs. Xbox Series X
annonse

Les også