Tek.no

Nyhet

Dette er produksjonsversjonen av Tesla Model Y

Produksjonsversjonen av Tesla Model Y er klar. Dette er det første bildet.
Tesla
3 Feb 2020 11:13

Teslas Model Y ble først presentert i mars i fjor, men den gang kun i prototype-versjon. Nå slipper bilprodusenten det første «offisielle» bildet av den produksjonsklare versjonen av Model Y.

Det skjedde i selskapets presentasjon av kvartalstallene for fjerde kvartal 2019. Endringene fra bilen vi så på scenen i mars er tilsynelatende veldig små, muligens med en liten endring i fronten.

Mindre krom

Nettstedet Electrek noterer dog at «chrome delete», som i praksis er tildekking av kromdetaljene på bilen med folie eller liknende, blir standard på Model Y. Dette er noe som tidligere kun har vært gjort av tredjepartsleverandører, og ikke av Tesla selv.

I forbindelse med kvartalstallene offentliggjorde Tesla også at de har økt den estimerte rekkevidde på den firehjulsdrevne versjonen av Model Y fra 300 til 315 miles, altså fra 480 til cirka 505 kilometer.

Dette er basert på den amerikanske EPA-standarden, som vanligvis er noe strengere enn WLTP-standarden vi bruker i Europa. WLTP-rekkevidden er foreløpig også oppgitt til 505 kilometer.

Fremskyndet lanseringen

Tesla varslet også at de fremskyndet lanseringen av bilen med noen måneder, og at de første leveransene av bilen vil skje allerede i løpet av første kvartal, sannsynligvis i mars. Det gjelder imidlertid ikke i Norge.

Model Y slik den fremsto på lanseringen i mars i fjor.
Tesla

– Vi har ikke meddelt noen endringer i tidslinjen for Model Y i Europa siden lanseringen: Produksjon av Model Y forventes å starte i begynnelsen av 2020 for Nord-Amerika, og tidlig i 2021 for Europa og Kina. Model Y Standard Range-produksjonen til Europa forventes å begynne i starten av 2022. Mer informasjon vil bli gitt på et senere tidspunkt, sa Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef i Tesla Norge, til Tek.no forrige uke.

Tesla slapp også bilder av produksjonslinjen for Model Y.
Tesla

Samtidig fjernet også Tesla den billigste Model Y-varianten fra bestillingsløsningen. Kunder som allerede har bestilt en slik og ønsker å gjøre endringer i konfiguratoren blir tilsynelatende automatisk flyttet opp til den firehjulsdrevne varianten, med en prisforskjell på 58.000 kroner.

Tesla svarte ikke på om den bakhjulsdrevne varianten faktisk skal produseres eller ei.

Les også
Tesla overlegen i vintertest
annonse

Les også