Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nyhet

Apples nye tastatur til iPad Pro koster mer enn en vanlig iPad

Apple er kjent for å levere solid og pålitelig maskinvare, noe som har ført til at mange foretrekker deres produkter – være det seg i form av en mobiltelefon eller en bærbar datamaskin.

Samtidig er selskapet kjent for å ta seg godt betalt. Det er ikke hvem som helst som kan slippe unna med et skjermstativ til ti tusen kroner eller kabinetthjul til drøye fire tusen.

Strengt tatt burde vi altså ikke kunne la oss overraske. Likevel får prisen på Apples nye Magic Keyboard – det gjeveste tastaturdekselet til iPad Pro – det til å rykke i både ett og to øyenbryn.

Skal du sikre deg et slikt tastatur til 12,9-tommeren av iPad Pro, må du nemlig bla opp med 4390 kroner. Ja, det er bare for tastaturet, iPad Pro til drøye tolv tusen kroner kommer i tillegg.

Tastaturet til 11-tommersversjonen er 600 kroner rimeligere, altså koster det «kun» 3790 kroner.

For ordens skyld nevner vi at en vanlig syvendegenerasjons iPad starter på 3990 kroner.

Apple iPad 32GB (2019)
Apple iPad 32GB (2019)

Bare et tastatur, men...

Ofte er det lett å forsvare prisen på et godt tastatur – spesielt om man skriver noen millioner tegn i året. For da blir godt redskap ekstra viktig, og et skikkelig tastatur kan overleve flere nye datamaskiner.

Samtidig er det vanligvis ikke noe magisk ved dem som rettferdiggjør en såpass grov prislapp. Da vi nylig testet mekaniske tastaturer, lå den dyreste modellen på omtrent 2400 kroner.

Selvfølgelig – Apples Magic Keyboard er samtidig ekstra spesialisert. Foruten å ha bakbelyste taster, pekeplate, magnetisk feste og gode justeringsmuligheter, fungerer det også som et deksel. Men jo, dette har vi da sett før.

Likevel kommer faktisk Apple også med noe nytt her. Tastaturet har fått en USB-C-port for lading av nettbrettet, slik at porten på iPaden kan brukes til andre ting. Som deksel beskytter også tastaturet både forsiden og baksiden av brettet.

Samtidig er det altså kun et tastatur, som du heller ikke kan drømme om å bruke med noe som helst annet enn en iPad Pro.

Produktet er for øvrig ikke tilgjengelig i skrivende stund, men er ventet på markedet i løpet av mai måned.

Har alternativer

Til Apples forsvar må vi også få nevne at selskapet har alternativer i form av Smart Keyboard Folio. Dette tastaturet finnes også i to størrelser og koster henholdsvis 2290 og 2490 kroner for 11- og 12,9-tommersutgaven.

Men her får du altså ikke pekeplate eller like gode justeringsmuligheter.

Les også
Apple iPad Pro (2020): Apple gir verdens beste nettbrett en liten oppdatering
Apple Magic Keyboard for iPad Pro 12.9"
Apple Magic Keyboard for iPad Pro 12.9"
annonse