Tek.no

Nyhet

Dette kan være Fords neste elbil

Basert på Volkswagens MEB-plattform.

Det tyske magasinet Auto Bild har skissert hvordan en Ford-elbil på Volkswagens MEB-plattform kan se ut.
Auto Bild
21 Apr 2020 08:20

Fords Mustang Mach-E skal komme mot slutten av året, og giganten jobber også med en elektrisk versjon av pickupen F-150.

Men selskapet jobber også med elbiler basert på Volkswagens MEB-plattform gjennom et samarbeid med tyskerne, og nå har tyske Auto Bild presentert en skisse av hvordan den MEB-baserte Forden kan komme til å se ut.

Ikke en Mustang

Deres tegning ser i praksis ut som om en Mach-E og en Ford Focus har fått en baby, selv om Ford fra tidligere har sagt at bilene som kommer på MEB-plattformen ikke vil bære Mustang-navnet.

– Vi utvikler fortsatt alliansen med Volkswagen, og det kommer minst én, antageligvis to passasjerbiler bygd på MEB-plattformen. De vil ligge på et lavere prisnivå enn Mustang Mach-E, sa Fords Europa-sjef Stuart Rowley til The Sun nylig.

Mach-E starter i Norge på 422.000 kroner og med firehjulsdrift fra 492.000 kroner.

– Det jeg kan si for sikkert, er at vi kommer til å konkurrere i markedet, og Ford-produktene vil være Ford, se ut som Ford og vi kommer til å være veldig stolte av dem, sa han.

Flere batterivarianter

Ford Mustang Mach-E.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Auto Bild spekulerer i at Ford-elbilene vil kunne benytte de samme drivlinjene og batteristørrelsene som Volkswagens egen ID.3, som vil bety batterivarianter på 45, 58 og 77 kilowattimer netto.

For ID.3s del gir det WLTP-rekkevidder på henholdsvis 330, 420 og 550 kilometer, og det er jo ikke usannsynlig at rekkeviddene for Fords modell vil være noenlunde de samme.

Ford har for øvrig sagt at de ser for seg å produsere over 600.000 elbiler på MEB-plattformen, og de har tidligere indikert at de første skal lages i 2023. Mustang Mach-E skal leveres ut til de første kundene mot slutten av 2020.

Les også
Volkswagen bekrefter at den neste elbilen blir hetende ID.4
annonse

Les også