Tek.no

Nyhet

iPhone 12 kan få etterlengtet skjermoppgradering

Samme løsning som iPad Pro-skjermen.

Niklas Plikk
11 Mai 2020 11:27

Apples iPhoner har sett ganske like ut i flere generasjoner nå, og skal vi tro ryktebørsen er det ventet en ganske tydelig designendring til høsten.

Men det er ikke bare designet som skal få en oppfriskning. Ny informasjon fra EverythingApplePro og den kjente «lekkeren» Max Weinbach tyder på at de nye iPhonene, i hvert fall Pro-utgavene, vil få skjermer med 120 hz-oppdateringsfrekvens.

Ved å vise 120 bilder i sekundet mot de vanlige 60 blir bevegelser og innhold på skjermen enda smidigere og penere, og oppleves som mindre hakkete.

Dette i seg selv er ingen grensesprengende funksjon, da rivaler som Samsung Galaxy S20 allerede har dette. I Apples tilfelle skal imidlertid iPhonen kunne bytte automatisk mellom 60 og 120 hz for å spare batteritid, akkurat som på deres iPad Pro.

Med tanke på at batteriet slukes på Galaxy S20 med 120 hz-oppdatering aktivert, høres dette ut som en svært hendig funksjon.

Bedre kamera om natten

I tillegg til nye detaljer rundt iPhone 12 Pro-skjermene, hevder det samme nettstedet at de nye kameraene vil få et par solide oppgraderinger. Fotografering om natten skal bli bedre med raskere autofokus, bedre bildestabilisering og «neste-generasjons» Smart HDR for redusert støy på bilder med dårlig lys. LIDAR-en som dukket opp i den nyeste iPad Proen vil trolig også finnes i den nye iPhonen, samt 3x optisk zoom.

Nettstedet og Weinbach tror imidlertid ikke oppløsningen på bildene blir noe bedre.

Større batteri

Det har tidligere vært ryktet at «busslommen» på fremsiden skal bli mindre, og dette gjentas også av EverythingApplePro og Weinbech. De sier imidlertid også at sensoren skal fungere med en bredere vinkel, slik at du ikke trenger å sitte rett foran mobilen for at den skal kunne se ansiktet ditt.

Andre oppgraderingerer inkluderer også et større batteri på den største modellen med 6,7-tommersskjerm, med 4.400 mAh, som bør kunne holde mobilen gående i lang tid, selv med 5G og 120 Hz-skjerm.

Tidligere rykter har indikert at det vil komme fire modeller:

  • 5,4-tommer (to kameraer)
  • 6,1 tommer (to kameraer)
  • 6,1 tommer (tre kameraer og ToF-sensor)
  • 6,7 tommer (tre kameraer og ToF-sensor)

Det vil omtrent gjenspeile dagens portefølje, men med tillegg av en ny og mindre iPhone-modell, slik ryktene lenge har pekt på.

annonse

Les også