Tek.no

Nyhet

Sonos varsler stor oppdatering

Men ikke for det aller eldste utstyret.

Sonos Move vil etter hvert kunne opptateres.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
17 Mar 2020 16:32

De siste månedene har Sonos fått både pepper og tyn på grunn av fadesen med «resirkuleringsmodus» og varsel om kutting av oppdateringer for gamle produkter – der Sonos-sjefen senere fant det best å beklage i et åpent brev.

Men nå gjør selskapet et nytt forsøk på å skille eldre og nyere produkter. Bakgrunnen er Sonos’ ønske om å videreutvikle sitt økosystem med funksjonalitet de mener eldre enheter ikke har god nok maskinvare til å takle.

To systemer

Skjermbilde fra Sonos S2-appen.
Sonos

Løsningen Sonos nå skisserer er å utvikle et nytt operativsystem og nye apper som kun vil fungere med nyere utstyr – og da mener vi kun. Per i dag er dette nye operativsystemet kjent som Sonos S2, og etter planen skal det slippes i løpet av juni måned.

Sonos S2 vil absolutt ikke virke med «gamle» produkter eller oppsett som består av både eldre og S2-kompatible produkter. Enheter som ikke vil fungere med Sonos S2 er:

  • ZonePlayer (alle)
  • CR200
  • Bridge
  • Connect (Gen 1)
  • Connect:Amp (Gen 1)
  • Play:5 (Gen1)

Alle andre produkter regnes som kompatible med Sonos S2.

Brukere som i dag har ett eller flere Sonos-produkter som ikke er kompatible med det kommende operativsystemet S2, vil i fremtiden kunne fortsette å bruke dagens app, som da blir kjent under navnet «Sonos S1 Controller».

Sonos lover da å holde S1-appen og -systemet ved like, men det vil neppe få noen nevneverdige oppdateringer.

Støtte for bedre lyd

Skjermbilde fra Sonos S2-appen.
Sonos

For nyere Sonos-enheter vil det altså bli mulig å oppdatere til Sonos S2 – som fra juni kun vil bli kjent som «Sonos». Merk at fremtidige Sonos-produkter ikke vil være bakoverkompatible med Sonos S1.

Sonos S2 vil ifølge Sonos selv kun by på fordeler, inkludert nye funksjoner, bedre brukervennlighet og oppgradert båndbredde – som skal bety støtte for mer høyoppløste lydformater. Vi har dog ikke fått noen detaljer rundt dette.

Innbytte fremdeles mulig

Siden det er en håndfull produkter S2 ikke vil fungere med, opprettholder Sonos sitt innbytteprogram som gir 30 prosent rabatt på kjøp av nyere enheter. Man trenger heller ikke lenger sette produktene i «resirkuleringsmodus».

For de som likevel ikke føler seg fristet til å levere inn det gamle utstyret, sier Sonos at det også er mulig å dele opp systemet sitt i to deler – en del som kjører S1 og en del som kjører S2.

På den måten kan man både kunne beholde gamle deler og få med seg noen av nyvinningene som ligger i det nye Sonos S2. Men det vil selvfølgelig ikke passe like godt for alle, og ifølge Sonos vil det heller ikke være mulig å gruppere et S1-system med et S2-system.

Les også
Forbrukerrådet kritisk til Sonos’ oppdaterings-kutt: – Det går på viljen, ikke evnen
annonse

Les også