Tek.no

Nyhet

Bill Gates går av som styremedlem i Microsoft

Men forsvinner ikke helt fra selskapet ennå.

16 Mar 2020 12:34Først publisert 16 Mar 2020 11:55
annonse

Microsoft-gründeren Bill Gates tar nå enda et skritt vekk fra selskapet i form av at han går av som styremedlem. Det melder selskapet i en pressemelding i helgen, hvor det står at Gates ønsker å vie mer av tiden sin til veldedighetsorganisasjonen Bill and Melinda Gates Foundation.

Vil fortsatt bidra litt

I 2008 sluttet han å jobbe fulltid for Microsoft, og sa også den gang at han ønsket å jobbe mer med filantropi. Helgens avgjørelse vil gi ham enda mer tid til dette, selv om han ikke er helt ute av selskapet likevel.

Han er nemlig fortsatt teknisk konsulent til Microsoft-sjefen Satya Nadella, noe han har vært siden 2014 da han sa opp stillingen som styreleder.

Til tross for at vil fortsette å bidra litt til Microsoft, er dette det største skrittet han har tatt vekk fra selskapet.

annonse

– Det har vært en enorm ære og privilegium å ha jobbet med og lært av Bill gjennom årene. Bill grunnla selskapet vårt med en tro på den demokratiserende kraften til programvare og en lidenskap for å løse samfunnets mest presserende utfordringer. Og Microsoft og verden er bedre for det, skriver Madella i pressemeldingen.

annonse

Les også