Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

iPhone 14 Pro-eiere melder om kameraproblemer

iPhone 14 Pro (nærmest kamera) har fysisk større kameraer enn iPhone 13 Pro (bak).
Montasje: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no/TikTok

Enkelte som akkurat har kjøpt en ny iPhone 14 Pro eller iPhone 14 Pro Max melder om en underlig og irriterende feil.

Linsen i kameraobjektivet ser nemlig ut til å løpe helt løpsk når de forsøker å filme eller ta bilde med hovedkameraet. I tillegg til vibrering og ustabilt bilde, opplever noen brukere også en slags metallisk lyd fra kameraet.

Feilen skal bare inntreffe ved bruk av kameraet i en tredjepartsapp, slik som Instagram, Snapchat og TikTok, og ikke den innebygde kameraappen.

Vi har testet iPhone-kameraet i samtlige av disse appene med testenhetene vi mottok forrige uke, og har ikke opplevd den samme feilen.

Likevel har det dukket opp en rekke videoer på Twitter og TikTok med brukere som viser den samme feilen:

Her ser du også en video fra TikTok, som vi fikk tilsendt fra en Tek-leser:

Må trolig fikses av app-produsentene, ikke Apple

Ettersom feilen bare inntreffer i tredjepartsapper, kan det hende det er disse appene som må oppdateres, og at det ikke nødvendigvis er en oppdatering av hele operativsystemet fra Apple som må til.

Det er heller ikke kjent om ristingen og skrapelyden kan føre til noen permanent skade på mobilen, som i så fall vil være dekket av garantien.

Har du opplevd feilen? Ta gjerne kontakt med oss på tips@tek.no!

annonse