Xbox-sjefen: – Ikke vår hensikt å trekke spillere bort fra PlayStation

Tirsdag slapp Microsoft en real bombe, med nyheten om oppkjøp av Activision Blizzard. Som da selskapet kjøpte Bethesda i 2020 blir det store spørsmålet hvorvidt spill som Call of Duty forsvinner fra PlayStation og andre plattformer, og innledningsvis ser det ut til at ting kan fortsette som før.

I et intervju med Bloomberg antydet Xbox-sjef Phil Spencer at planen er å fortsette med støtte for Activision Blizzard-spill på andre plattformer.

– Jeg vil bare si dette til spillere der ute som spiller Activision Blizzard-spill på Sonys plattform: Det er ikke vår hensikt å trekke bort spillere fra den plattformen, og det skal vi fortsette med, sa Spencer.

Microsoft har sikret seg en rekke toppspill i Activision Blizzard-kjøpet.

Det er imidlertid verdt å påpeke at Xbox også trippet forsiktig rundt spørsmålet om eksklusivitet etter kjøpet av Bethesda. I november 2020 sa Microsoft at det ville ha Bethesda-spill først på sine plattformer. Vel over et halvår etter kom bekreftelsen på at Starfield kun blir å finne på Xbox og PC.

Ifølge kilder med kjennskap til Microsofts planer bør spillere forvente at noen Activision Blizzard-spill blir konsolleksklusive for Xbox. Hvilke det er snakk om er imidlertid uklart, og kanskje får vi ikke vite noe før kjøpet er offisielt – etter planen en gang til neste sommer.

annonse