Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Playstation med dystre tall

Har solgt tre millioner færre PS5 enn planlagt.

Niklas Plikk, Tek.no
Vilde M. Horvei

Sonys siste kvartalsrapport melder om knappe to millioner solgte Playstation 5 i fjerde kvartal, sammenlignet med tre millioner i samme tidsperiode året før.

Målet var å selge 14,8 millioner enheter hele foregående finansår, men endte på 11,5 millioner, som er tre millioner enheter under eget mål, skriver VGC.

Totalt har de nå solgt 19,3 millioner PlayStation 5-konsoller siden lanseringen i november 2020, som er 3,1 millioner lavere enn salget av Playstation 4 i samme tidsutstrekning. Dette varslet Sony selv om allerede i februar, skriver Engadget.

I en nettsending skal Sonys finansdirektør Hiroki Totoki ha uttalt at manglende salg kunne knyttes til partnere som ikke kunne levere komponenter. Og at de labre salgstallene derfor ville fortsette videre inn i første halvdel av 2022, på tross av pågang fra kunder som ønsker å kjøpe PS5.

Sony PlayStation 5
Sony PlayStation 5

Varsler likevel gode nyheter

Tross dystre tall har Sony likevel økt spillsalget til 70,5 millioner på tvers av både PlayStation 4 og PlayStation 5, mot fra 61,4 millioner året i forveien.

Sony øyner også håp om oppgang og spår en 34 prosents økning i salget neste kvartal, hvilket vil tilsi nesten 70 milliarder kroner.

Den spådde oppgangen skal blant annet skyldes bedre tilgang på komponenter, samt høyere salg av tredjepartsspill.

Sony vil også lansere PlayStation Plus, Extra og Premium, som er en slags Playstations svar på Xbox Game Pass, som lar deg kjøpe tilgang på en rekke spilltitler.

Sony PlayStation 5 Digital Edition
Sony PlayStation 5 Digital Edition
annonse