Gjør det lettere å finne mistede AirPods

Nå kan millioner av Apple-enheter hjelpe deg å lete.

AirPods Pro.

Apple har i det stille sluppet en oppdatering til AirPods Pro og AirPods Max som gjør det lettere å ha dem med deg ut uten å være så bekymret for å miste dem.

Den nye oppdateringen øker nemlig sjansen for å finne dem igjen enten du skulle gå fra dem et sted, eller miste dem, betraktelig.

Få millioner av Apple-dingser til å lete

Til nå har «Hvor er»-appen på iPhone, iPad og Mac bare latt deg se stedet AirPods sist ble paret opp mot enheten din, og latt deg spille av en lyd for å lokalisere dem. Det har kanskje vært nyttig hjemme, om de har sklidd ned bak sofaputene eller lagt seg nederst i en bag.

Nå får du imidlertid muligheten til å aktivere «Mistet»-modus i «Hvor er»-appen, og med hente hjelp fra millioner på millioner av andre iPhone, iPad, og Mac-maskiner med å finne dem igjen ute i den vide verden. Alt som kreves er at en annens Apple-enhet kommer innenfor rekkevidden til AirPods blåtannradio, som jo er på mange meter.

Etter at du har meldt AirPodsene dine mistet, og de er funnet igjen av andre Apple-brukere, vil du få beskjed. Ingen AirPods har den såkalte U1-brikken som selskapets AirTags kommer med og som lar deg lokalisere ting med piler og nøtaktig avstand. Men, du skal likevel få en viss hjelp, der «Hvor er»-appen kan gi deg hint om du nærmer deg, beveger deg lenger bort fra eller står svært tett på mistede AirPods. Tenk «varmt og kaldt»-leken.

AirPods Max.

Aldri gå fra dem igjen

Om du ikke er typen for å miste AirPodsene dine har oppdateringen også noe for deg. Med den kan nemlig proppene og hodetelefonene nå gi deg automatisk beskjed om du går fra dem.

Superhendig om du stresser ut på vei fra jobb til bussen eller toget, og AirPodsene ligger igjen på pulten din.

Slik oppdaterer du

Oppdateringen gjelder kun for AirPods Pro og AirPods Max, og altså ikke AirPods eller AirPods 2.

Oppdateringen krever nyeste iOS 15, og installeres automatisk på AirPods Pro eller AirPods Max mens de er koblet til en oppdatert Apple-enhet uten at du får beskjed om det.

Du kan uansett sjekke om du enda ikke har fått, eller allerede har mottak oppdateringen, ved å gå til «Innstillinger», «Generelt», «Om», og velge AirPodsene dine mens de er på.

I feltet for fastvare skal det stå «4A400», for den nye oppdateringen.

«Vanlige» Airpods får ikke noen oppdatering.
annonse