Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nyhet

Forvandlet leketøy til en fungerende spillkontroller

På tide for poden å spille Elden Ring.

En kreativ gamer, Dylan “Rudeism” Beck, forvandlet en leketøyskontroller fra Fisher-Price til en faktisk fungerende Xbox-kontroller for å spille «Elden Ring».

Det eneste som avslører at det ikke bare er et plastleketøy til et par hundrelapper er en USB-tilkobling på toppen, men ellers er både lyder og knapper inntakt.

Ideen skal ha kommet etter at Twitter-brukeren Wario64 tvitret at kontrolleren hadde vært perfekt egnet for å spille Elden Ring - relativt kjent for å være et svært vanskelig spill.

Rudeism stakk til nærmeste leketøysbutikk og kjøpte lekekontrolleren, og i løpet av de neste ukene forvandlet ham den til en (nesten) fullt fungerende Xbox-kontroller.

Det er foreløpig ingen video hvor Beck faktisk slår noen bosser med Elden Ring med kontrolleren, men han sier han har planer om å slå hele spillet med den så fort han får tid.

Og det er liten grunn til å tvile på at han kommer til å få det til. Den samme mannen er nemlig kjent i spillmiljøet for å lage helsprø kontrollere, og slo blant annet det minst like vanskelige spillet Dark Souls 3 ved hjelp av morsekode:

Han har også lagt Fortnite-kontrollere ved hjelp av et Nerf-gevær og Star Wars-kontrollere med en lyssabel i plast. Sånn sett er Fisher -Price-kontrolleren blant det mer «normale» han har laget, og også en av hans favoritter.

– Rett og slett fordi hvor «clean» den ser ut, forteller Beck til The Verge.

For å innsiden av plastchassier har han fått plass til en Arduino Pro Micro, en to-akse-joystick og et par ekstra brytere for å forvandle de ellers ikke-fungerende skulderknappene til faktiske knapper.

Slik ser det ut på innsiden:

Fisher-Price har for øvrig fått skryt av spillmijøet tidligere for lekekontrolleren sin fordi de har lagt inn støtte for den såkalte Konami-koden. Trykker man den velkjente sekvensen av knapper - opp-opp-ned-ned-venstre-høyre-venstre-høyre-B-A (start) - lager den en liten sekvens av lyder og sier man «vant».

Ikke verst for en liten plastgreie til under 200 kroner.

Fisher-Price Laugh & Learn Game Controller
Fisher-Price Laugh & Learn Game Controller
annonse