Til hovedinnhold

Slik kan du angre meldinger du har sendt i iOS 16

Du har 15 minutter på deg.

Mandag kveld norsk tid avslørte Apple blant annet den nye programvareoppdateringen iOS 16 til iPhone.

Funksjonen som har fått mest oppmerksomhet i ettertid er en liten funksjon i meldingsappen som lar deg endre meldinger man allerede har sendt. Angrer du på hele meldingen kan du også slette den helt, og mottakeren vil aldri kunne se den.

Slik funker det

Den nye funksjonen blir tilgjengelig i iOS 16, som er tilgjengelig i betautgave allerede nå, men dette er hovedsakelig ment for utviklere. Den endelige versjonen av iOS 16 slippes en gang til høsten, trolig i september, i forbindelse med de nye iPhonene som kommer.

Med iOS 16 installert vil du kunne trykke og holde på meldingsboblen du akkurat sendte, og du vil få opp valg om å angre sendingen eller redigere tekstmeldingen.

Funksjonen vil bare fungere på iMessage-meldinger (altså tekstmeldinger sendt til andre med en iOS-dings) og muligheten til å redigere og angre meldingen forsvinner etter 15 minutter.

Vi har ennå ikke fått bekreftet om funksjonen også krever at mottakeren har iOS 16, eller om det fungerer når du sender melding til noen med en eldre iOS-utgave. Hvis det krever at begge parter har iOS 16 vil det nok ta en stund før funksjonen blir skikkelig nyttig.

annonse