Nyhet

Coronaviruset skaper trøbbel for verdens største mobilmesse

Flere av de største mobilprodusentene trekker seg.

Mobile World Congress er årets store begivenhet i mobilverdenen, og trekker årlig over 130.000 besøkende til store messehaller i Barcelona. Hvert eneste selskap som driver med noe innenfor mobiltelefoni og telekom, enten det er mobiler, tjenester eller 5G-master, pleier å være på plass.

Men i år kan det bli annerledes. En rekke store selskaper har allerede meldt at når dørene for MWC åpner den 24. februar vil de ikke være til stede. Årsaken skal være Coronaviruset.

Store aktører forsvinner

Det drypper stadig inn meldinger fra selskaper som nå melder at deres deltagelse vil bli «redusert» eller at de dropper hele messen av sikkerhetsårsaker.

LG har sagt at de ikke vil være på mobilmessen i det hele tatt, og at de heller lanserer sine produkter i separate arrangementer senere. Det samme gjelder Sony, som skriver at trekker seg fra messen og at lanseringen de skulle ha holdt den 24. februar i stedet blir strømmet på nettet. Også Amazon og ZTE har trukket seg.

Huawei og Samsung forteller oss at de planlegger å være til stede på messen, men i begrenset kapasitet.

Nokia og Motorola sier at de foreløpig vil kjøre på som vanlig, og fortsette med lanseringene som de hadde planlagt.

Arrangøren vil fortsatt holde messen åpen

Arrangøren for Mobile World Congress, GSMA, skriver på nettsidene sine at de fortsatt planlegger å holde messen åpen, og at de fortsatt har over 2800 selskaper som vil stille ut produktene sine på messen.

På nettsidene sine skriver GSMA at de vil gjøre Mobile World Congress sikrere for messedeltagerne ved å stille ut en rekke desinfiseringsstasjoner, samt iverksette en rekke andre tiltak for å forhindre at noen blir syke.

I skrivende stund har Coronaviruset drept 910 mennesker – de aller fleste av dem i Kina – og smittet over 40.600 andre, ifølge nettstedet Coronavirus.app.

annonse