Tek.no

Nyhet

Ny iPhone ventet den 31. mars

Dette vet vi om «iPhone SE 2».

Niklas Plikk, Tek.no
19 Feb 2020 07:55Først publisert 18 Feb 2020 07:54
annonse

Flere aviser og rykter har spådd at Apples neste mobiltelefon bare er uker unna. Nå hevder det tyske nettstedet iphone-ticker.de at iPhone SE 2 kommer til å avsløres den 31. mars, og være i salg i uken etter, 3. april.

Apple har ikke bekreftet hverken dato eller mobilen selv, men informasjonen stemmer godt overens med Bloomberg-reportasjen vi skrev om i januar, som sa at produksjonen av en ny og billigere iPhone skulle begynne i februar. Også de nevnte at en lansering kunne skje så tidlig som i mars.

Billig, men ikke liten

Apple slipper vanligvis mobilene sine på høsten, men i 2016 slapp de også en «billig»-variant av mobilene sine i form av iPhone SE. Den hadde nøyaktig samme formfaktor som iPhone 5s, men med langt kraftigere innmat. Den ble populær blant mange både fordi den kunne by på like mye kraft som flere av de nye modellene uten å koste for mye, men også fordi den var blant de eneste virkelig kompakte mobilene på markedet.

iPhone SE var liten og kompakt, men også kraftig. iPhone SE 2 blir trolig også kraftig, men betydelig større.

Mer
Niklas Plikk, Tek.no

Rykene skal ha det til at iPhone SE 2 også skal bli relativt billig og bruke kraftig maskinvare fra fjorårets iPhone-modeller. Men i stedet for å låne utseendet til den kjempekompakte iPhone 5s, er det ventet at iPhone SE 2 vil se ut som iPhone 8.

annonse

Dermed blir den mindre enn iPhone-modellene som selges i dag, men med sin 4,7 tommer store skjerm blir den likevel betydelig større enn iPhone SE.

iPhone 8 er fortsatt i salg i flere butikker i dag til drøye 5000 kroner. Denne vil trolig fases ut så fort iPhone SE 2 kommer.

Ett år siden siste iPhone SE

Apple avsluttet produksjonen av iPhone SE i september 2018, og siden har de ikke hatt noen «liten» iPhone i utvalget.

Om iPhone SE 2 får det samme utseendet som iPhone 8, fremfor å by på en mindre og mer kompakt formfaktor, kan det gjøre etterspørselen litt magrere. Samtidig er det uansett snakk om en mer kompakt telefon enn dagens iPhone-modeller.

annonse

Les også