Til hovedinnhold

Volkswagen ID.3 blir dyrere enn først annonsert

«Under 330.000 kroner» ryker som følge av kronesvekkelsen.

Valutasituasjonen gjør at også Volkswagen må opp i pris. Ny indikasjon for ID.3 er under 355.000 kroner.
Stein Jarle Olsen, Tek.no
Stein Jarle Olsen

«Under 355.000 kroner inkludert frakt og levering Oslo» er nå prisindikasjonen importør Harald A. Møller opererer med for Volkswagen ID.3 1st.

Dermed ryker prisindikasjonen Møller signaliserte i august i fjor, som var at bilen skulle koste under 330.000 kroner. Det tilsvarer en økning på rundt sju prosent.

Det varslet direktør Ulf Tore Hekneby i Volkswagen i et digitalt pressemøte tirsdag, og reservasjonsholderne skal også ha fått beskjed på epost.

– Utfordrende valutabilde

– Mye har skjedd siden vi offentliggjorde prisindikasjonen, og vi har i det siste sett en sterk svekkelse av den norske kronen. Det har vært et utfordrende valutabilde som er tatt ut litt ulikt hos de ulike importørene. Vi mener ID.3 har en veldig attraktiv pris selv om prisen altså har gått opp, sa Hekneby.

For første gang kommer også Møller med en indikasjon på hva de mer påkostede 1st Plus- og 1st Max-modellene vil koste. Plus - blant annet med 19-tommers felger, LED Matrix-frontlykter, ryggekamera og mer påkostede alcantara-seter, vil koste under 405.000 kroner.

Max-modellen, med head-up-display og stort sett alt annet ekstrautstyr som er tilgjengelig for ID.3, vil koste under 455.000 kroner, ifølge Møller.

ID.3 1st er basert på ID.3 Pro Power, og kommer med 204 hestekrefter og et batteri på 58 kilowattimer som skal gi en WLTP-rekkevidde på inntil 420 kilometer. Møller sier bilen vil være ID.3s svar på selskapets øvrige GTE-modeller.

ID.3 har 134 mm større akselavstand enn en Golf, og skal være betydelig mer romslig innvendig. Midttunnelen er dessuten borte.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

De norske bilene er ikke produsert enda

Som tidligere meldt vil salgsstart være 17.juni, og da vil også de endelige prisene offentliggjøres.

Tekneby i Møller har også en beskjed til norske kunder som er bekymret for at bilene deres har stått ute på en parkeringsplass i Tyskland i månedsvis: De norske bilene er ikke produsert enda, men vil produseres til sommeren. Alle biler som skal til Norge skal nemlig ha varmepumpe, noe som ikke er standard i andre markeder.

Alle som bestiller 1st-versjonen vil få bilen sin i 2020, er budskapet, og beskjeden om at de første bilene vil leveres ut i løpet av sommeren gjelder fortsatt. Men det dreier seg nok om sensommeren, ifølge Hekneby og Møller.

Programvaren har tilsynelatende vært en utfordring for Volkswagen, men importør Møller mener alt nå skal være i rute.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

«Bra med biler»

De vil ikke gå ut med hvor mange biler de har fått tildelt av Volkswagens ID.3 1st-kvote, som var på 30.000 biler.

– Vi vil ikke oppgi noe tall, men vi har bra med biler. Hjemmemarkedet i Tyskland er vel knapt nok større enn oss. Om vi har for få vil det være en kjempesuksess og et luksusproblem for oss, sier Hekneby.

Det vil være alcantara-stoff på de mest påkostede setene i ID.3. Skinnseter blir ikke tilgjengelig som tilvalg.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

– Hva er status for problemene med programvaren, som det har blitt snakket så mye om?

– Det beste beviset på at det står bra til er at Volkswagen har lansert forhåndssalg fra 17. juni og at bilen kjører rundt både i Wolfsburg og andre steder i Tyskland. Men som for andre biler vil det være slik at ID.3 vil oppdateres også etter at kunden har fått bilen, til fordel for kunden.

Bilen vil alltid være tilkoblet, og selve datatilkoblingen vil være inkludert i prisen på bilen, opplyser Hekneby. Men som for en del andre vil det kunne bli snakk om betaling for videostrømming og liknende, presiserer han.

355.000 kroner bringer for øvrig ID.3 akkurat på linje med for eksempel Hyundai Kona, som kommer med et batteri på 64 kilowattimer og 484 kilometer WLTP-rekkevidde. Den koster 354.900 kroner inkludert frakt og levering.

ID.3 vil fortsatt være betydelig rimeligere enn billigste Tesla Model 3, som starter på 430.900 kroner etter Teslas nylige prisøkning. Den har en oppgitt WLTP-rekkevidde på 409 kilometer, men er også en noe større bil.

annonse