Til hovedinnhold

Nye Warcraft 3 møter massiv motstand fra brukerne

0,5 av 10 på Metacritic.

I forrige uke slapp Blizzard det etterlengtede strategispillet Warcraft 3: Reforged. Spillet er en grafisk oppdatert versjon av spillklassikeren fra 2002, som regnes som et av de aller viktigste sanntidsstrategispillene gjennom tidene.

Men i stedet for å bli hyllet av tilhengere som et hyggelig gjensyn med et klassisk spill, Har Warcraft 3: Reforged fått den uheldige æren av å ha en av de laveste brukerscorene på Metacritic noensinne.

I skrivende stund har over 20.000 brukere vurdert spillet, og det har nå en snittscore på 0,5 av 10 poeng.

Kommentarene er like nådeløse som poengscoren:

– Falsk annonsering. Ingen flere forhåndsbestillinger for meg fra Blizzard.
Dårlig grafikk og brukergrensesnitt. Det er fortsatt et gammelt spill fra 2001 med «nye» modeller. Virkelig, virkelig et søppelspill.

– Reforged? Nei, dette er Nedgradert.

– Så trist å se at dette ikke var det som ble lovet. Og ikke bare feilet spillet med å leve opp til forventningene, det ødela det originale spillet. Helt ulik Blizzard jeg vokste opp med.

Slik «review bombing», hvor brukere samler seg for å oversvømme et produkt med dårlige anmeldelser, er ikke nytt, men det er sjeldent det skjer i en såpass stor skala. Også profesjonelle anmeldere er kritiske, om enn ikke like krasse. Gamer.no kaller for eksempel spillet helt enkelt «svært skuffende».

Lovet mer enn de leverte

Brukerne er frustrerte over en rekke ting. Blant annet skal flere av funksjonene som ble lovet ved spillets avsløring i 2018 fortsatt ikke være på plass. Rangert spill, blant annet, noe som setter en demper for de konkurranselystne. Forbedringer av grafikk og sekvenser skal også enten ha blitt stoppet eller nedskalert, og flere mener grafikken i spillet som ble lansert i forrige uke er merkbart dårligere enn i demoen som ble vist frem for to år siden.

De som eier det originale spillet irriterer seg også over at originalspillet påvirkes av den nye Reforged-utgaven. De er nemlig kompatible med hverandre og deler startmeny, men siden det nye spillet er mer begrenset enn originalen, skaper det trøbbel.

Vi har sendt en forespørsel til Blizzard for kommentar.

annonse