Tek.no

Nyhet

Chilimobil endrer «Fri data»-abonnement for å skille seg fra konkurrentene

Lar brukere velge måten de får data på.

Niklas Plikk, Tek.no
Niklas Plikk
21 Juli 2020 13:06

Mobiloperatøren Chilimobil har i lang tid dominert vår jevnlige kåring av beste mobilabonnement med sitt såkalte Fri Data-abonnement. Stikkordet er mye mobildata for pengene, selv om det ikke akkurat kan kalles helt «fritt».

Selv om Chilimobil også vant kåringen vår i juni, merker de at konkurrentene har begynt å ta innpå. Tre andre operatører tilbyr i en eller annen form store datapakker til kundene sine til relativt tilsvarende priser som Chili: Ice med Data Frihet, Telia med Telia X, og sist ut Telenor med Telenor Next.

Derfor tar Chilimobil nå grep, og tilbyr brukerne sine å velge mellom to modeller, begge til 499 kroner i måneden:

  • Fri Data Måned: De kan endre sitt Fri Data-abonnement til ubegrenset data og full hastighet opp til 100GB/mnd.
  • Fri Data Dag: De kan fortsette som før, med daglige 5GB på full hastighet. Prisen vil være den samme.

– Vi er helt sikre på at denne fleksibiliteten vil gi landets rimeligste og beste abonnement for dem som bruker mye mobildata, sier administrerende direktør Lars Ryen Mill i Chilimobil.

Det er den nye varianten som er mest sammenlignbar med det konkurrentene tilbyr:

Chilimobil Fri Data DagChilimobil Fri Data Måned (ny)Telia XTelenor NextIce 8 GB + Data Frihet
Pris499,-499,-549,-549,- til 799,-398,- (299,- + 99,-)
BegrensningerHastigheten strupes til 3 Mbit/sek etter 5 GB/dag.Hastigheten strupes til 3 Mbit/sek etter 100 GB/mndHastigheten strupes til 3 Mbit/sek etter 100 GB/mnd.Kun det dyreste abonnementet har fri fart. Hastigheten strupes til 3 Mbit/sek etter 100 GB/mnd.Data Frihet-dataene (1000 GB i mnd) kan kun brukes der Ice har egen datadekning, altså ikke i Telias nett. Hastigheten er begrenset til 10 Mbit/sek.
Data i EU/EØS24 GB24 GBNormal kvote gjelder i Norden/Baltikum. 30 GB/mnd Ubegrenset4,7 GB + ordinær kvote
Ekstra SIM tillattKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avJa, tvilling-SIM er tillatt, men Data Frihet kan kun brukes på hoved-SIM.

Kopierer modell, men senker prisen

Som man ser i sammenligningen lar Chilimobil altså brukerne velge mellom datapakken på teoretiske 150 GB i måneden (hvis man makser ut 5 GB hver dag) med en litt mer tradisjonell pakke på 100 GB, akkurat som konkurrentene. Chilimobil priser seg imidlertid lavere enn både Telenor og Telia.

– Det er vi som er den originale «Fri Data» - og vi skal gi kundene det aller beste produktet i denne kategorien, sier Chilimobil-sjef Lars Ryen Mill i en pressemelding.

Ice byr på sin side på en unik variant hvor du får hele 1000 GB mobildata i måneden, men kun på mobiloperatørens eget nett. Dette gjør det vanskelig å sammenligne direkte med konkurrentene, ettersom både nytte og lønnsomhet for sluttbrukeren vil avhenge av hvor god dekning Ice har der du har tenkt å bruke mobilen.

Bør du bytte mobilabonnement?
Finn billigste mobilabonnement ved hjelp av vår mobilabonnement-tjeneste!

Les også
Happybytes lanserer 30 GB til 298 kroner
annonse

Les også