Tek.no

Nyhet

Windows Vista i 7 utgaver

Arsæll Benediktsson
12 Sept 2005 08:15

Microsoft skal nå ha presentert alle medlemmer av Windows Vista-familien. Dette har de riktignok ikke gjort offisielt, men det er nettsiden windowsitpro.com som melder om dette. Windows Vista blir delt i to hovedkategorier på lignende måte som Windows XP.

Windows Vista Home Edition skal bestå av fire versjoner: Starter, Home Basic, Home Premium og Ultimate.
Windows Vista Business Edition skal bestå av tre versjoner: Small Business, Professional og Enterprise.

Windows Vista skal med andre ord bestå av totalt syv versjoner:

 • Windows Vista Starter Edition:
  En begrenset og rimelig Windows for nybegynnere. Det blir kun mulig å kjøre tre programmer samtidig med denne versjonen. Den har begrensede nettverksmuligheter, men kan kobles til Internett. Denne versjonen kan sammenlignes med Windows XP Starter Edition.
 • Windows Vista Home Basic Edition:
  Forenklet versjon av Windows Vista for hjemmebrukere med kun én PC. Dette er grunnversjonen av Windows Vista som alle de andre versjonene blir basert på. Den har funksjoner som brannmur, sikkerhetssenter, innebygd støtte for trådløst nettverk, og innebygd programvare mot spam, datavirus og spionprogrammer. Denne versjonen kan sammenlignes med dagens Windows XP Home Edition og passer best for vanlige brukere.
 • Windows Vista Home Premium Edition:
  Denne versjonen skal ha alt som Home Basic har pluss en rekke funksjoner spesielt egnet for å lage et underholdningssenter for hjemmet. Denne versjonen kan sammenlignes med dagens Windows XP Media Center Edition.
 • Windows Vista Professional Edition:
  En kraftig og sikker Windows for kontoret med god nettverksstøtte. Denne versjonen kan sammenlignes med dagens Windows XP Professional.
 • Windows Vista Small Business Edition:
  Denne versjonen skal være spesielt tilpasset små bedrifter. Dette er en ny Windows-versjon som ikke kan sammenlignes med noen medlemmer av Windows XP-familien. Funksjonene går spesielt på sikkerhetskopiering, nettverk og god Microsoft Office-integrering.
 • Windows Vista Enterprise Edition.
  Optimalisert for store nettverk. Den skal blant annet ha innebygd Virtual PC og Multi-language User Interface (MUI). Dette er en ny type Windows som er beregnet for bedriftsmarkedet.
 • Windows Vista Ultimate Edition:
  Dette er Windows Vista som har "alt", det vil si det er den kraftigste medlemmet i Windows Vista-familien. Den har alt som de andre versjonene har pluss en såkalt "Game Performance Tweaker" som skal være laget spesielt med tanke på de som krever ekstra ytelse av PCen.

Kilde: windowsitpro.com

Les også
Bedre rutiner i Windows Vista
Les også
Innblikk i Windows Vista
annonse

Les også