Nyhet

Voigtländerobjektiver til Nikon og Pentax

Voigtländer ble stiftet i 1756 og er dermed det eldste navnet i fotobransjen, selv om de nå egentlig kun eksisterer i navnet. Cosina produserer objektiver under Voigtländer-navnet og har nå sluppet to objektiver for Nikon og Pentax.

Først ut er Voigtländer Ultron 40mm F2 SLII Aspherical, som blir et såkalt "pancake"-objektiv. Det stikker mindre enn 2,5 cm ut fra kamerahuset og vil dermed bli et svært hendig og lite objektiv som med Pentaxfatning nok vil konkurrere med Pentax' eget Pentax smc DA 40mm F2.8 Limited, selv om sistnevnte er omtrent halvparten så stort og har blender 2.8 som største blender.

Det andre objektivet, Voigtländer Nokton 58mm F1.4 SLII, får en brennvidde på 58mm, som tilsvarer 87mm på både Pentax og Nikon. Med en største blender på bare 1.4 vil det nok bli et yndet portrettobjektiv blant de som er ekstra kresne på slikt.

Det ser ikke ut til at noen av objektivene vil få autofokus, så begge er nok kun for de spesielt interesserte og vil neppe apellere til massene av Pentax- og/eller Nikon-brukere.

annonse