Nyhet

Endelig spotify til Iphone og Android

Spotify har slått kraftig gjennom på PC-plattformer, og nå er det mobilen som står for tur. Natt til mandag ble tjenesten gjort tilgjengelig til Iphone og Android-mobiler.

Programmet er gratis å laste ned, men krever at du har en premium-abonnement i spotify. Det betyr at du må betale 99 kroner i måneden til Spotify. 

Hva er Spotify?

Spotify gir deg tilgang til en enorm mengde musikk, og biblioteket ligger på en ekstern server. Når du trykker play strømmer programmet musikken rett fra internett. Omtrent som en radio der du kan velge nøyaktig hva du vil høre på. 

Programmet krever dermed minimalt med lagringsminne på mobilen, men du bør ha en lav datapris eller makspris på dataoverføring. På omtrent 20 minutter må du regne med at det lastes ned omtrent 10 MB. En ganske standard datapris er rundt 1 kroner per MB, slik at det fort koster en tier for 20 minutter med musikk. 

Om du kobler mobilen til det trådløse nettverket hjemme eller på jobb, betaler du selvsagt ingenting for dataoverføringen.

Spotify anbefaler at du har en nedlastingshastighet på minst 256 kbps for å bruke tjenesten. Amobil har testet spotify over mobilnettet, og fant overraskende nok ut at Edge-dekning, som gir de laveste hastighetene i mobilnettet på under 200 kbps, faktisk fungerer helt greit. 

(Kilde: pocketpics.co.uk)

Les også
Spotify til Windows Mobile
Les også
Spotify tilgjengelig til S60
Les også
Slik er Spotify-konkurrenten
Les også
Spotify-konkurrent fra Telenor og Platekompaniet
Les også
Har du oppdatert Quickoffice?
Les også
Spotify også til Nokias smarttelefoner
Les også
Spotify godkjent for Iphone
Les også
Spotify-konkurrent til Iphone
Les også
"Spotify" til Android fjernet
Les også
Slik er Spotify på Iphone
Les også
Kan jeg bruke Spotify i bilen?
annonse