Mobilkamera eller kameramobil?

Amobil/CeBIT: Velkommen til neste kapittel i historien om mobilverdenens megapikseljag. Som vanlig utspiller handlingen seg i Asia, og det er Samsung som nå leder i den bitre oppløsningskampen mot LG Electronics.

Samsung har nemlig presentert sitt nye pikselmonster her på CeBIT-messen i Hannover. Kameraet på SCH-B600 har hele ti megapikslers oppløsning og tre ganger optisk zoom. Ingen vil le av deg om du tror det er et fotografiapparat du titter inn i når du blir fotografert med B600. Baksiden på telefonen ser nemlig ut som et vanlig digitalkamera. Illusjonen forsterkes yttligere ved hjelp av kameraoptikken som stikker ut av telefonen når du starter kameraet.

Samsung har i tillegg plassert en blitslampe og en fokuslampe på baksiden av B600. Dermed kan man spørre seg selv om skillet mellom telefon og kamera er i ferd med å viskes ut en gang for alle.

Dersom vi overser kameradelen på B600, noe som på ingen måte er enkelt, så ser vi at telefonen kan by på mer enn bare ekstreme kameraoppløsninger. Telefonen kan nemlig også friste med en innebygget TV-mottaker som lar deg titte på satelitt-TV. Dermed kan du nyte favorittsåpen din på den store skjermen, som har en oppløsning på 240 x 320 piksler og en fargedybde på 16 millioner farger.

Mp3 og TV
B600 har også en innebygget mp3-spiller, som støttes opp av minnekort i MMCmicro-format. Stereohøyttaler er også på plass.

Om du vil sende bildene fra kameraet over til PC-en din, gjør du dette via blåtann eller USB. Du kan også overføre bildene direkte til en skriver som støtter PictBridge-standarden, og få bildene rett ut på papir.

Samsung har også skrudd på plass programvare for visning av Office-filer, som du også kan vise frem på TV-en eller en prosjektor ved hjelp av telefonens TV-utgang.

Det kommer ikke som noen overraskelse at ti megapikslers kamera med optisk zoom, TV-mottaker, mp3-spiller og TV-utgang gjør sitt med telefonens størrelse. B600 er derfor på ingen måte noen liten telefon i Razr-klassen, men så kan du til gjengjeld la kompaktkameraet ligge igjen hjemme.

Det er neppe heller noe overraskelsesmoment at B600 kun blir å få kjøpe i Asia. Telefonen er nemlig helt uten GSM-støtte, og kan bare brukes i CDMA2000-nett. Om du ønsker deg en B600, må du altså komme deg til Sør-Korea.

(Kilde:Pressemelding)

Les også
Sniktitt på BenQ P51
Les også
3G-proff fra Samsung
Les også
Mobiler i Xtra Small
annonse