Dell lanserer supertynn bærbar

XPS M1330 er den første maskinen fra Dell med en 13,3-tommers bredformatskjerm. Denne skjermen kommer med LED-baklys noe som gir lavere strømforbruk, mulighet for tynnere skjermlokk og potensielt bedre lysstyrke og kontrast.

Vekten på maskinen med det minste batteriet er på forholdsvis lave 1,8 kg. Materialvalget virker godt de få minuttene vi fikk titte på maskinen. Selve kabinettet virket svært solid, mens skjermen kunne vært stivet av bedre selv om vi ikke merket variasjoner i skjermbildet når vi trykket bak på skjermen. Overflaten på innsiden av maskinen er i aluminium og gjør sitt til at maskinen er mer solid enn det vi er vant til.

Spesifikasjonene er også imponerende. Prosessorene som passer er de nyeste og raskeste fra Intel. I dag vil det si T7700 med en klokkefrekvens på 2,4 GHz. To minneslotter er tilgjengelig, noe som gir muligheter for opp til 4 GB med hurtigminne. Av harddisker er det de vanlige 2,5-tommers utgavene som er støttet. Det vil si kapasitet opp til 200 GB i dag. Det er også mulig med en 32 GB SSD-enhet.

Skjermkortet er fra Nvidia og lyder navnet Geforce 8400M GS med 128 MB dedikert minne. Den optiske stasjonen er av slot-in typen og finnes "bare" med DVD i dag. Av trådløst er det aller meste støttet, 802.11a/b/g/n, Bluetooth og 3G i utvalgte land (USA eller i land med Vodafone). Et innebygget webkamera og fingeravtrykkleser har det også blitt plass til.

Av tilkoblingsmuligheter finnes også det meste. Vi liker veldig godt at maskinen har en HDMI-utgang. Utenom det så finner vi det vi vanligvis ser på bærbare i dag: et par USB-porter, FireWire (1394a, 4 pins), minnekortleser (MS, SD og xD) og ExpressCard som også huser plassen til en liten fjernkontroll. Nettverkskontakt, VGA-utgang og lydkontakter er resten. Faktisk har ikke maskinen modem, noe vi absolutt ikke savner.

Maskinen blir levert i tre forskjellige farger, rød, sort og hvit. Den er allerede tilgjengelig for kjøp via Dells nettsider.

Les også
Dell lanserer tavle-PC
Les også
Dell XPS M1330
Les også
Ny Asus-bærbar i mellomklassen
annonse