Tek.no

Nyhet

Her er de nye mai-mobilene

30 Apr 2009 14:00

Våren er her, og hva er vel bedre enn å nyte vårsola og varmen med en splitter ny mobil mellom hendene? Denne måneden har alle de store produsentene unntatt Nokia noe nytt å by på.

HTC

Touch Diamond 2

Denne måneden kommer det én mobiltelefon fra HTC, nemlig Touch Diamond 2. Denne skrev vi om for ikke lenge siden, da vi fikk noen dyrebare minutter sammen med telefonen i Oslo. Hva vi foreløpig synes om telefonen kan du lese i sniktitten vår.

Diamond 2 stiller med 3,2 tommer stor skjerm, og har "alt" av trådløs teknologi. Du finner både super-3G og Edge, samt Wi-fi for trådløse soner.

Selv om Diamond 2 ikke nødvendigvis er rettet direkte mot underholdningsfrikene, har telefonen et fem megapikslers kamera, samt 288 MB minne du kan lagre bilder og andre filer på. Minnekortstøtte er også på plass.

Diamond 2 skal koste 4600 kroner.

LG

GB250

Da vi spurte LG hvilke telefoner de kommer med denne måneden, fikk vi servert et modellnavn vi hittil ikke har hørt om, nemlig GB250.

GB250 er en forholdsvis enkel og rimelig telefon i kamskjellsformat. Telefonen har støtte for super-3G og Bluetooth, slik at surfe- og overføringsmulighetene skulle være sikret. Skjermen er to tommer stor.

Kameraet er ikke veldig imponerende, med 1,3 megapikslers oppløsning. I følge telefonens faktaark kan den ikke synkroniseres mot PC.

Internminnet er på 22 MB. Heldigvis har du støtte for ekstra minnekort av typen MicroSD om du vil ha mer plass.

GB250 skal koste 1250 kroner.

KM 900 Arena

Under årets Mobile World Congress lanserte LG sin KM 900 Arena.

Telefonen er en multimediatelefon, og stiller med 3 tommer stor trykkskjerm, som i tillegg har en oppløsning på hele 800 x 480 piksler. Dolby Mobile 2.0-lyd er også på plass, samt 3,5 millimeters minijack.

Minnekapasiteten er på 7,5 GB, noe som gir deg plass til en god slump musikk. Vil du surfe på nett kan du velge mellom alt fra super-3G og nedover.

Telefonen kan også hjelpe deg å finne veien, med GPS integrert.

Kameraet kan ta bilder i en oppløsning på fem megapiksler. Fotolys er også på plass, slik at bilder i mørke omgivelser forhåpentligvis skal bli bedre.

Du kan regne med å måtte betale rundt 3800 kroner for Arena.

Sony Ericsson

C901

I mai kommer det én telefon fra Sony Ericsson ut i butikkene, og det er C901.

C901 er rettet mot fotoentusiastene, og stiller til start med fem megapikslers kamera. Kameraet har autofokus, ekte blits og ansiktsgjenkjenning. Sistnevnte innebærer at kameraet automatisk fokuserer på ansiktene som er i søkeren.

Telefonens skjerm har en størrelse på 2,2 tommer, og en oppløsning på 240 x 320. Skjermen burde med andre ord gi skarpe og klare bilder.

På telefonens 140 MB store internminne får du plass til en del bilder. Blir det likevel for lite, kan du kjøpe et ekstra minnekort av typen M2.

Også denne telefonen er velutstyrt når det kommer til surfeteknologier, du får nemlig alt fra Super-3G til Edge. Wi-fi-støtte følger imidlertid ikke med.

Da telefonen ble lansert i februar, fikk vi prøve den for en stakket stund. Hva vi synes om telefonen, kan du lese i sniktitten vår.

C901 vil koste rundt 3200 kroner.

Samsung

Ultra Touch (S8300)

Denne telefonen er det nye flaggskipet i Samsungs Ultra-serie, og skal komme i månedsskiftet mai/juni. S8300 har en 2,8 tommer stor AMOLED-skjerm med en oppløsning på 240 x 400 piksler. Skjermen er trykkfølsom, slik at du kan styre telefonen med tommelen.

Det spesielle med S8300, er at telefonen i tillegg har et fullt sett med vanlige taster. Du kan derfor velge selv hvordan du vil bruke telefonen.

Telefonen har GPS, slik at du finner frem på din vei. I tillegg kan du geomerke de åtte megapikslers bildene du tar på veien slik at du kan sortere de etter hvor du tok de.

Vil du surfe på nett, gir super-3G deg høy hastighet i storbyene, mens Edge sørger for brukbar fart i resten av landet.

Nylig fikk vi anledning til å se nærmere på S8300. Hva vi synes kan du lese i sniktitten vår.

S8300 vil komme til å koste rundt 4000 kroner.

S5600

Denne telefonen ble lansert forrige måned, og er, i motsetning til Ultra Touch, en ren trykkskjermstelefon.

Super-3G og Edge er på plass dersom du skulle få lyst til å surfe på nett. Wi-fi må du imidlertid klare deg uten.

S5600 har støtte for Bluetooth-profilen A2DP, slik at du kan lytte til musikk med trådløst hodesett om du vil. FM-radio har telefonen også.

Med kameraet kan du ta bilder i en oppløsning på tre megapiksler. Telefonen har fotolys, slik at det vil bli enklere å ta bilder i mørke omgivelser. Smilegjenkjenning er også på plass. Dette innebærer at hvis du tar bilde av en person, vil ikke kameraet ta bilde før vedkommende smiler.

S5600 vil ha en pris på drøyt 2600 kroner.

Les også
HTC Touch Diamond 2
Les også
Nå er LG Arena lansert
Les også
Her er HTC Touch Diamond 2 og Pro 2
Les også
Her er april-nyhetene
annonse

Les også