Tek.no

Nyhet

Spiser Dell opp Alienware?

Tor Fosheim
15 Mar 2006 16:18

Alienware og Dell er omtrent så langt fra hverandre som det er mulig å komme rent image-messig, og et oppkjøp vil både gi Dell kredibilitet blant entusiaster - og gi Dell et litt kulere image.

Ingen benektelse, ingen bekreftelse?

Et oppkjøp slår mange fluer i én smekk, men verken Dell eller Alienware ser ut til ha særlig formidlingstrang for tiden;

- Alienware ønsker ikke å kommentere spekulative artikler eller rykter som har med et eventuelt samarbeid å gjøre, skal selskapet ha sagt i en skriftlig uttalelse til Cnet.com i dag.

AMD inn bakdøren?

Mens Dell ofte blir brukt synonymt med grå og kjedelige kontorbokser, er Alienware forbundet med både den råeste ytelsen og den kuleste designen. I det siste har Dell forsøkt å komme inn på entusiastmarkedet gjennom egenartet design og eksklusive avtaler, men har ikke klart å vippe Alienware av tronen.

Dersom Alienware skulle bli tatt over av Dell får sistnevnte både kredibiliteten og "kulheten" selskapet ønsker, og eventuelle Alienware-baserte Dell-maskiner kan komme til å ta med AMD-prosessorer inn bakveien hos Dell.

Dellinware?

Hittil har AMD ikke fått innpass i Dells produkter, til tross svært mange spekulasjoner. Dette har gjort XPS-merkevaren for entusiastmarkedet til gjenstand for en viss skepsis, siden mange entusiaster først og fremst ønsker en AMD-prosessor.

Ryktene om et mulig samarbeid begynte for nesten ti dager siden og tok utgangspunkt i en bloggpost fra konkurrerende VoodooPCs toppsjef, Rahul Sood - som så ut til å treffe en nerve blant nettjournalister og andre bloggere.

(Kilder: Cnet.com,The Inquirer, Rahul Sood's blog)

Les også
- Vi kommer ikke i fred!
Les også
Dell tar i bruk AMD-prosessorer
Les også
Alienware = Dell
Les også
Første Quad SLI fra Alienware
Les også
Dell positiv til AMD
Les også
Dobbelkjerneserie fra AlienWare
Les også
Dell satser på dobbelkjerner fra Intel
Les også
ASUS med Alienware-klone
Les også
Alienware satser på kompakt-PC
annonse

Les også