Til hovedinnhold

Dreamworks boltrer seg med Larrabee og Nehalem?

Dreamworks var tidligere i samarbeid med AMD og signerte en betydelig samarbeidskontrakt i 2005. Knapt tre år senere skiftet imidlertid selskapet over til Intel. 

Selskapene inngikk strategisk samarbeid med mål om å revolusjonere teknologien man benytter for å lage 3D-animasjonsfilmer. Det sies at Intels "Larrabee"-brikke hadde stor betydning i avgjørelsen.

Denne uken viste de to selskapene de første fruktene av samarbeidet med en liten filmsnutt av Monster vs. Aliens. Den nyutviklede 3D-teknologien har også blitt forsøkt på Kung Fu Panda og ble vist denne uken, men vil dessverre aldri bli offentlig publisert.

Publikum må fortsatt benytte 3D-briller for å få med seg detaljene, men til forskjell fra tidligere der enkelte følte svimmelhet, har dette blitt betraktelig forbedret.

Intels rolle i dette er naturligvis prosessorteknologi som benytter til å rendre filmene. Samarbeidet er av en slik nærhet at Dreamworks faktisk benytter prosessorarkitektur som enda ikke er lansert. 

Ifølge uttalelser fra Dreamworks er man imponert over den teknologien Intel kan levere - uten at man har gått noe spesielt i detaljer om hva slags prosessorer det dreier seg om. Har Dreamworks "Nehalem" og "Larrabee" i produksjon?

(Kilde: Informationweek)

annonse