Til hovedinnhold

Raskere oppstart

En stor forskjell mellom Microsofts operativsystemer sammenlignet med konkurrentene, er den lange oppstartstiden du vil oppleve når du bruker Windows. Vi har alle tilbrakt utallige timer til å bare stirre bittert på de blå strekene som forteller deg at Windows laster ett eller annet den trenger.

Firmaet Diskeeper har nå fortalt til det svenske nettstedet IDG news at de vil komme med et program som lar oppstarten i Windows-systemer gå 20 % raskere. I følge programmererne skal dette være et teknisk gjennombrudd. Nøyaktig hvilke gjennombrudd det er snakk om kjenner vi ikke til, men programmet fungerer ved å påvirke og huske forskjellige oppstartsprosesser.

Et slikt program vil ikke bare sørge for at du får en raskere oppstart, de påfølgende konsekvensene av dette er også positive. Med en raskere oppstart vil sikkert flere slå av maskinen sin om natten, noe som til syvende og sist er en stor fordel for både bedrifter og miljøet. Programmet vil kun fungere med Windows XP og Windows 7. Vista har blitt utelatt, men dette valget har vært konsekvent:

- Vi hopper over Vista. Basert på diskusjoner med våre oem-kontakter tror vi at Vista vil ha en begrenset levetid, forteller John Lake fra Diskeeper til IDG.

Om de har rett i denne påstanden kan virke trolig, Vista har solgt mindre enn forventningene og problemene har meldt seg på rekke og rad. Opperativsystemet har til og med blitt forbudt enkelte steder i verden.

Programmet fra Diskeeper har enda ikke fått et navn, noe som i hovedsak skyldes at programmet vil være plassert inn i datamaskiner allerede når de selges. Produsenten satser på at programvaren vil være klar før julehandelen begynner, og at en frittstående løsning vil være tilgjengelig litt senere.

Kilde: IDG News

annonse