Tek.no

Nyhet

10 000 har valgt MTU

Nicolas Loran
Simen J Willgohs
9 Mai 2008 11:22

Den nye operatøren MTU fikk den verst tenkelige starten da selskapet startet opp 3. mars i år. Siden åpningen har kunder opplevd en rekke problemer med portering av nummer, SMS og nettverksfeil.

Svikter ikke

Men kundene svikter ikke. I løpet av de to første månedene skal MTU ha sikret seg 10 000 kunder, melder Inside Telecom. Dette skal ifølge MTU-sjef Jo Lerheim være mer enn det operatøren regnet med.

– Kundetilgangen har vært over all forventning, sier Jo Lerheim til Inside Telecom.

Når Amobil snakket med Lerheim i forrige uke mente han at de verste problemene også var over. Nå skal fokuset ligge på å få klart MTUs eget nett i Oslo, før nettverkene i Bergen og Stavanger skal ferdigstilles iløpet av sommeren. Utover dette støtter MTU seg på en roamingavtale med Telenor, der kundene bruker Telenor sitt nett der MTU ikke har eget.

Kjøper 15 000 nye kunder

Tidligere denne uken meldte MTU at de kjøper IP-telefoniselskapet Phonzo. Overtakelsen er et ledd i MTU sin strategi om å vokse kraftig det neste året, og gir operatøren 15 000 nye IP-telefonikunder.

– For snaut to år siden startet også MTU med IP-telefoni via mobiltelefon, og derfor er Phonzo- kundene særdeles attraktive. Vi skal fortsette å levere denne type tjenester, i tillegg vil vi naturligvis oppmuntre disse til å bruke våre egne abonnementer som er de desidert rimeligste, sier Lerheim i en pressemelding.

Planen er å sveise sammen IP-operasjonen til Phonzo med mobildivisjonen til MTU, og dermed tilby pakkeløsninger til brukeren. Spesielt de som ofte reiser utenlands er i målgruppen.

- Spesielt personer som reiser mye utenlands etterspør IP, fordi tale over bredbånd innebærer at man slipper å bruke nettet til utenlandske mobiloperatører. Det er, for å si det på godt norsk, svindyrt, avslutter MTU-sjefen.

(Kilder: Inside Telecom, MTU)

Les også
MTU gikk på dunken
Les også
8000 Combitel-kunder flyttes til Chess
Les også
MTU-kundene slipper regningen
Les også
MTU: – Som et mareritt
Les også
Ring fritt for 398 kr i måneden
annonse

Les også