Mitsubishi gir seg

Mitsubishi Electric trekker seg ut av det europeiske mobiltelefonmarkedet. Konkurransen har vært hardere enn først antatt og de har ikke oppnådd forventede og tilfredsstillende resultater. Derfor legger de nå ned forsknings og utviklingsavdelingen sin i Frankrike.

Mitsubishi forklarer i en kunngjøring at konkurransen fra blant annet Nokia, Motorola og Samsung har vært hard å leve opp til. De forutsier også at det Europeiske markedet ikke vil være lønnsomt for dem i noen nær fremtid..

Alt salg i Europa vil stoppes ettersom mobiltelefonbeholdningene selges ut. Men Mitsubishi lover at både service og kundesupport vil opprettholdes.

Mitsubishi grunnla datterselskapet Melco Mobile Communications Europe i 2003. Selskapet har arbeidet med forskning og utvikling av GSM-telefoner for europeiske operatører. Men tross store anstrengelser for å lansere høyt aktede mobiltelefoner med den siste teknologien har de ikke lykkes med å få et fotfeste i det konkurranseutsatte markedet.

Representanter fra avdelingen i Frankrike sier de har tapt mer enn 141 millioner dollar i 2003 og 2004, og prognosene så enda verre ut i år.

Omtrent 155 mennesker vil miste jobben som følge av nedleggelsen.

Les også
Orange ble TeliaSonera
Les også
Uvisshet hos Siemens
annonse