Tek.no

Nyhet

Ny SMS-tjeneste for glemsomme

22 Juni 2007 05:00

Scandinavian Mobile Technology har lansert en ny tjeneste for deg som av en eller annen grunn ikke lagrer bedriftsnumre du trenger på telefonen din: Tjenesten, som heter PhoneName, og lar deg finne bedriften ved å skrive SMS.

Hvis du for eksempel plutselig må finne nærmeste campingplass på tur, kan du sende en SMS med ordene "Ring Campingplass" og sende den til 1939. Når du har sendt meldingen, mottar PhoneName informasjon om hvor du befinner deg fra operatøren din. Slik kan tjenesten finne ut hvilken campinglpass som er nærmest deg.

Deretter ringer PhoneName deg opp. I samme sekund som du tar telefonen, ringer systemet opp campingplassen for deg.

Nesten 3 kroner minuttet
Direkte billig er det ikke å ringe via PhoneName. Ringer du til fasttelefon, som de fleste bedrifter bruker, må du ut med hele 2,80 kroner per minutt. Bedrifter har imidlertid mulighet til å velge om innkommende samtaler via PhoneName skal være gratis eller ikke for innringeren.

Foreløpig er det ikke så mange ord som fungerer. Men i følge Teknofil.no skal Per Lasse Hauglum i Scandinavian Mobile Technology auksjonere bort en rekke ord til bedrifter slik at de automatisk får telefonsamtalene når du sender en SMS med for eksempel "Pizza".

Ordet "Hotell" er allerede lagt ut på auksjonsnettstedet QXL.no. I skrivende stund er det høyeste budet på 90 kroner.

Hauglum har patentert tjenesten i over 30 land, og regner senere med å komme med en enda enklere tjeneste. - Vi jobber med en ny løsning der du bare trenger å taste "ring taxi" - uten å sende til noe bestemt nummer, sier han til Teknofil.no.

På nettsidene til Scandinavian Mobile Technology kan du lese mer om tjenesten >>

(Kilder: Teknofil.no, Scandinavian Mobile Technology)

Les også
Unngå plagsomme SMS
Les også
Nå slipper du å lure
Les også
Leser opp trafikkmeldinger
Les også
Slik bestiller du taxi med SMS
Les også
Papirbilletter er ut
Les også
SAS lar deg sjekke inn med SMS
annonse

Les også