Tek.no

Nyhet

Christopher Lee i eventyrland

Veteranen Christopher Lee skal medvirke i en ukjent rolle i den eventyriske filmen "Alice i Eventyrland."
Silje Dahl Osnes
29 Okt 2008 09:30

Skuespillerne Christopher Lee og Alan Rickman er to erfarne skuespillere av beste sort, nå har de begge sagt sitt ja til å være med i Tim Burtons tolkning av "Alice i Eventyrland". Regissøren er fullt i gang med å spille inn den ventende suksessfilmen for Disney, og Rickman skal blant annet få rollen som en vannpiperøykende kålorm. Hvilken rolle som skal bli gitt til Lee er ennå usikkert.

Håndplukket av Tim Burton

Hovedrollen som karakteren Alice sin venn Fiona Chataway er en karakter som ble spesielt utviklet etter Burtons versjon. Den 16-årige skuespilleren Eleanor Tomlinson ble håndplukket av regissøren, og har tidligere spilt i filmer som "Illusjonisten", som skal være klar for det store lerret tidlig neste år. Hun har også hatt en finger med i spillet i ungdomskomedien "Angus, Thongs and Perfect Snogging".

Storheter som perler på en snor

Mia Wasikowska er innehaver av den store hovedrollen som Alice, og filmen har i tillegg storheten Johnny Depp på rollelisten som den gale hattemaker. Helena Bonham Carter og Anne Hathaway vil også medvirke på hver sin måte i filmen, blir det meldt på Digitalspy.co.uk.

Filmen får premiere i 2010, og for de som ikke vet bakgrunnen for den kjente barnehistorien handler filmen i korte drag om Alice som en dag forsvinner ned et kaninhull for der å oppdage en merkelig verden befolket av blant annet en stripete katt og en ond dronning.

annonse

Les også