Tek.no

Nyhet

Olympus varsler spennende kompaktmodell

Olympus' nye entusiastkompakt. Vi liker at de viser oss litt på forhånd, selv om vi gjerne skulle hatt mer informasjon.
Erik Faarlund
20 Sept 2010 12:40

Dessverre vil ikke Olympus fortelle oss så mye. De poengterer at det har utstyrt kameraet med et Zuiko-objektiv for første gang på et kompaktkamera. De fortalte oss også at det ville være lyssterkt.

Mer en det fikk vi ikke vite. Skal vi bedømme etter størrelsen, så har det en større bildebrikke enn de fleste kompakter, men hvor vidt den er så stor som FourThirds er vanskelig å si. Kameraet er noe større enn for eksempel Panasonic LX5, og objektivet er større. Det kan bety en FourThrids brikke. I så fall er dette det mest kompakte kameraet med stor brikke til nå. Og svært interessant for mange som supplement til et speilrefleks.

Kameraet har kontakt for Olympus’ eksterne elektronisk søker, som de også bruker på Pen-kameraene.

Nedenfor ser du noen bilder vi har tatt av en mock-up.

Dette er antakelig en 3 tommer skjerm. Ut fra det kan vi vurdere størrelsen på kameraet. Oppe til høyre ser du en dedikert knapp for videoopptak.
Kameraet blir antakelig lansert til neste år en gang. Vi forventer mer detaljert informasjon før det kommer så langt.

For noen dager siden, da Olympus E-5 ble lansert, spekulerte vi i om det ville være det siste speilreflekskameraet fra Olympus. Det viser seg at spøsrmål om dette er det vansligste spørsmålet til Olympus den siste tiden, og de tok det derfor opp uoppfordret på pressekonferansen. Svaret de ga var følgende: Vi vil i hvert enkelt tilfelle vurdere behovet for speil i kameraene. Vi vil fortsette å lansere profesjonelle kameraer, enten de er med speil eller uten.

Vi velger å tolke det dithen at dersom teknologien for søker og autofokus for speilløse kameraer har kommet langt nok innen Olympus trenger å lansere en ny proffmodell, så vil den komme uten speil. Hvis ikke kommer den med. Hva som gjelder for rimeligere modeller er vanskelig å si.

annonse

Les også