– Google stjal krysset vårt

Google-mobilen Nexus One er for mange så godt som død og begravet. Men historien om telefonen fortsetter, nå med en vri kanskje ikke så mange hadde forventet. Av alle selskaper i verden, er det nemlig nå Norsk Tipping som har en høne å plukke med Google og telefonen deres.

Les også: TEST: Google Nexus One

De mener nemlig at Google kopierte logoen til Norsk Tipping da de skulle utforme logoen til Nexus One. Det er ikke vanskelig å se at de to logoene likner – et enkelt kryss med fire ulike farger plassert på akkurat samme sted. Derfor har det norske tippeselskapet tatt saken til Patentstyret, hvor de nå søker om ny patent på krysset sitt.

Google på sin side, eller nærmere bestemt Googles norske advokater, mener det er Norsk Tipping som har sett Nexus-logoen og deretter gjort sin egen logo likere, for så å skrike opp om at Google kopierer dem.

- Vi registrerer at Norsk Tipping, samtidig som de protesterte på Googles bruk av Nexus One-logoen, innga en ny varemerkesøknad hvor tippekryss-logen var endret og gjort mer lik Nexus One-logoen, sier Knut Glad i Føyen Advokatfirma, som representerer Google i saken.

Dette er Norsk Tipping svært lite enige i:

– Norsk Tipping har overhodet ikke foretatt noen tilpasninger av sitt tippekryss for å ligne Googles logo, skriver Tonje Røste Gulliksen i advokatfirmaet Tenden på vegne av Norsk Tipping i et brev til Patentstyret.

(Kilde: Dagens IT)

Les også
Android fosser frem i USA
Les også
Google kutter Nexus One
Les også
Slutt på Nexus fra Google
Les også
Få selger Nexus One
annonse