Nyhet

Britisk salgsbrems for Folio 100

Toshibas forsøk på å bryte seg inn i nettbrettverdenen med sin Folio 100-modell har fått en brå stans. I Storbritannia har flere butikker begynt å stoppe salget av nettbrettet på grunn av store returen de har hatt på produktet.

Bakgrunnen for disse returene har vært at produktet, som kjører på operativsystemet Android 2.2, mangler både Android Market og Flash-støtte. I tillegg nevnes det også at nettbrettet skal ha dårlig respons under bruk, og at både skjerm- og byggekvalitet er ikke holder mål.

Dette har endt med at noen butikker har økt prisen kraftig for å unngå etterspørselen. Enn så lenge ser det ut til at Samsungs Galaxy Tab er kongen av Android-nettbrett, med generelt gode anmeldelser over hele linja. Det er ikke lenge til det kommer enda flere aktører på banen, og vi kan forvente oss et skikkelig nettbrettår i 2011.

Les også: Test: Samsung Galaxy Tab
Les også: 10,1 tommers Galaxy Tab?

Oppdatert:

Per Jostein Ørslien er sjef for Toshiba i Norge, og kommenterer de nylige britiske reaksjonene på nettbrettet. - I Storbritannia har muligens kjedene skapt en forventning om at Folio 100 er et like godt nettbrett som Samsung Galaxy Tab, til halve prisen. Slik er det ikke, forteller Ørslien.

Han understreker like fullt at Toshiba mener det er et godt nettbrett i sin prisklasse, selv om det ikke er laget for å konkurrere med verstingen fra Samsung.

Flashspilleren som har vært en del av problematikken skal nå også være tilgjengelig for alle eiere av Folio 100. - Godkjenningsprosessen fra Adobe har tatt lenger tid enn forventet, forklarer Ørslien om forsinkelsen.

(Kilde: electronista, Toshiba Norge)

Les også
10,1 tommers Galaxy Tab?
Les også
Se hva du kan gjøre med Galaxy Tab
Les også
Samsung Galaxy Tab
Les også
ZTE med ny Android-surfer
Les også
Android 2.2 ikke bra nok for LG
Les også
Neste Ipad kan komme i juni
Les også
Multicom Mpad Z1
annonse