Til hovedinnhold

Nordmenn søker etter Ipad

Fra Google Trend. Antall søk på Ipad i forhold til antall søk i regionen.

Det er uvisst når Ipad blir lansert i Norge. Søketall avslører imidlertid enorm interesse for produktet her til lands.

Finn.no varsler i en pressemelding at de har registrert 105 237 fritekstsøk etter Ipad den siste måneden.

Ifølge Google Trends er Norge den andre største regionen på søk etter Ipad, kun slått av USA. Vi søker altså nest mest i verden etter Ipad i forhold til generell søkeaktivitet.

Det er snart to måneder siden Ipad ble lansert i USA og salget har startet i flere europeiske land, deriblant Tyskland, Storbritannia og Frankrike.

Asus lanserer konkurrent

Nylig har Asus offisielt avduket Eee Pad i to versjoner på Computex-messen; en med 10 og en med 12 tommers skjerm. Disse skal kunne brukes med dockinstasjon som har et innebygget tastatur, noe som får de til å se ut som helt vanlige bærbare PC-er. For å bruke den som nettbrett tar du enkelt og greit av skjermen, og inne i denne ligger alt som trengs for å drive enheten (se video lenger nede).

Titommeren heter Eee Pad EP101TC. Denne er 12,2 millimeter tykk og veier 675 gram, og kjører noe Windows 7-basert på tilsynelatende en eller annen Tegra-prosessor. Prisen på denne ser ut til å havne på rundt 3200 kroner om vi regner fra amerikanske dollar og regner inn avgifter.

Tolvtommeren, Eee Pad EP121, får Windows 7 Home Premium som operativsystem. Prosessoren er en Intel Core 2 Duo CULV (Consumer Ultra-Low Voltage). Prislappen ser ut til å lande på rundt 4000 kroner.

En siste fjøl i lanseringen er Asus Eee Tablet, som har en monokrom LCD-skjerm som ikke er bakgrunnsbelyst.

Hardware.no er til stede på Computex-messen, og oppdaterer deg fortløpende på det som skjer. I mellomtiden kan du ta en titt på en video fra Engadget:

Flere konkurrenter?

Det har lenge gått rykter om andre Ipad-konkurrenter. Blant annet sier godt materialiserte rykter at Google jobber med et nettbrett basert på operativsystemet Android som i dag hovedsaklig benyttes i mobiltelefoner. Ryktene vil også ha det til at Nokia vil ha et nettbrett klart til årets julesalg.

(Kilder: pressemelding, engadget, slashgear)

annonse