Tek.no

Nyhet

Windows-brukere kan ikke gjøre utskrifter etter oppdatering

Canon
15 Juni 2020 08:01

To Windows 10-oppdateringer som ble sluppet 9. juni ser ut til å ødelegge muligheten til å gjøre utskrifter fra PC-en for mange brukere, skriver Bleeping Computer.

De viser til en rekke tråder på Reddit og Microsofts eget Answers-forum, og skrivere fra de fleste merker skal være rammet, deriblant giganter som HP, Brother og Canon. Noen brukere melder også at de ikke engang kan gjøre utskrifter til PDF-format etter at oppdateringene ble installert.

Microsoft: Jobber med saken

De to oppdateringene er KB4560960 og KB4557957, og var i hovedsak sikkerhetsoppdateringer til ulike deler av operativsystemet. Det virker som om det er førstnevnte som skaper flest problemer.

Microsoft har som kjent stanset «vanlige» oppdateringer og prioriterer kun sikkerhetsoppdateringer mens corona-pandemien pågår.

Selskapet har foreløpig ikke uttalt seg om problemet, men i «kjente problemer»-oversikten for Windows 10 har de lagt til et punkt om akkurat dette. Her heter det at printerkøen kan lukke seg uventet når du forsøker å skrive ut, og at det også kan føre til at programmet du prøver å skrive fra kan krasje.

Microsoft jobber med en løsning, skriver de. I mellomtiden er det i praksis to måter å løse problemet på.

Den ene er rett og slett å avinstallere KB4560960-oppdateringen midlertidig (og deaktivere automatiske oppdateringer i Windows Update), mens den andre er å installere en såkalt PCL 6-driver til skriveren din. Denne finner du vanligvis på hjemmesidene til skriverprodusenten, men dette fungerer tilsynelatende ikke for alle.

Det holder heller ikke å avinstallere og reinstallere skriveren, ei heller å oppdatere driveren via Enhetsbehandling i Windows.

annonse