Nyhet

Neste generasjons VR-briller fra HTC kommer neste måned

Vive Cosmos har langt bedre oppløsning og er ikke avhengig av eksterne sensorer.

HTC var det første selskapet som for alvor tok steget ut i VR-verdenen for tre år siden da de lanserte VR-brillene Vive. Siden den gang har mye skjedd, og de fulgte blant annet opp med Vive Pro i fjor og en modul som gjorde brillene trådløse litt senere.

Nå har imidlertid selskapet virkelig slått på stortromma med de helt nye VR-brillene Vive Cosmos. Disse har fått 80 prosent høyere oppløsning enn forgjengeren – nå 2880 x 1700 piksler totalt – mens bildeoppdateringsfrekvensen fremdeles er på 90 Hz.

For første gang vil du også kunne slippe å sette ut sensorer i rommet for å kunne bruke dem. Vive Cosmos vil nå forstå hvor i rommet du er, og hvordan du beveger deg, ved hjelp av kameraer på selve hodesettet som konstant analyserer omgivelsene rundt deg.

Akkurat som forgjengerne kobler du VR-visiret til en kraftig PC – enten via den medfølgende kabelen, eller trådløst med tilleggspakken de lanserte sammen med Vive Pro.

Ikke først

Håndkontrollerne ligner nå ganske mye på de vi har sett fra de to siste Oculus-produktene.

HTC er ikke de første som har VR-briller uten eksterne sensorer. Vi testet for eksempel Samsung HDM Odyssesy som kunne by på det samme, og Oculus Rift S, som kom denne våren, byr også på sensorfri sporing, dog med litt lavere oppløsning og bildefrekvens.

For å ikke snakke om helt trådløse Oculus Quest, som ikke trenger en PC for å fungere.

HTC har også redesignet håndkontrollerne sine. Disse ligner nå på kontrollerne til både Oculus Rift S og Oculus Quest.

Modulær

Slik ser det nye grensesnittet ut.

Der HTC Cosmos virkelig skiller seg ut, er ved at hele fremsiden på visiret er modulær. Du skal kunne bytte ut hele platen og sette på ting som utvider bruksområdet.

Et eksempel på en slik modulær «plate» er de eksterne kameraene som gjør at du kan bruke brillene uten eksterne sensorer.

Hva slags andre ting de planlegger å slenge på fremsiden er imidlertid ikke kjent, og kommer ikke frem i pressemeldingen heller.

Kommer i oktober

HTC Vive Cosmos vil være de første brillene fra selskapet som kommer med deres programvare Vive Reality System i stedet for SteamVR.

Brillene slippes den tredje oktober til en veiledende pris på 8790 kroner. Det er en ganske kraftig økning fra det amerikanerne må betale – 699 dollar – og også langt høyere enn konkurrende Oculus Rift S som koster under 5000 kroner.

Vi tar dem naturligvis inn til test så fort vi kan, så får vi se om kvaliteten rettferdiggjør den relativt høye prisen.

Vive Pro var bra, men ikke noen «Vive 2.0» >>>

(Kilde: Pressemelding)

Les også
En veldig liten time i en helt annen verden. Vi har prøvd Vive Cosmos
annonse