Til hovedinnhold

PS4-klassikeren Horizon Zero Dawn kommer til PC

Med en rekke forbedringer.

Horizon Zero Dawn tar spranget fra Playstation 4 til PC. 7. august er datoen.

Tidligere Playstation-eksklusive Horizon Zero Dawn kommer til PC 7. august, varslet utvikler Guerrilla Games i helgen. Spillet vil selges både gjennom Steam og Epic Games Store, og kommer også med en rekke forbedringer på PC-plattformen.

«Complete Edition» til PC vil ha støtte for ultrabrede skjermer, opplåst bildefrekvens (tilsynelatende til 120 bilder i sekundet), bedre refleksjoner og «dynamisk» løvverk på bakken som beveger på seg når du går gjennom.

I tillegg vil du i typisk PC-stil få tilgang til en rekke grafiske parametre du kan justere på og ikke minst nye tilpasningsmuligheter for kontrollere. En egen benchmark-modus er også inkludert.

Pakken inkluderer ellers utvidelsen «The Frozen Wilds» og en del annet smått og stort ekstrainnhold. Siden spillet ble sluppet til forhåndsbestilling fredag har det allerede nådd toppen på salgslistene på Steam.

I Norge er prisen satt til relativt sympatiske 349 kroner.

Generelt godt mottatt

Horizon Zero Dawn er ellers blant de første PS4-eksklusive spillene som flyttes over på en annen plattform. Hideo Kojimas «Death Stranding» var for eksempel PS4-eksklusivt i en kort periode, men slippes på Steam og Epic 14. juli.

I et intervju med Playstation-bloggen sa for øvrig Sonys sjef for Worldwide Studios, Hermen Hulst, tidligere i år at det å portere Horizon Zero Dawn til PC er en måte å introdusere flere til Playstation og hva de går glipp av. Han sa imidlertid også at det at de slipper ett spill til PC ikke nødvendigvis betyr at alle spill kommer til å følge etter, og at de er hundre prosent dedikert til egen dedikert maskinvare.

Horizon Zero Dawn følger historien til protagonisten Aloy i en fremtidsverden fylt av mystiske robotskapninger. Spillet har en Metacritic-score på 89 av 100, og er godt inne blant topp 50 Playstation 4-utgivelser noen gang, en liste som for øvrig toppes av Grand Theft Auto V og Red Dead Redemption 2, begge på 97 poeng.

På Sonys Playstation 5-arrangement i juni viste for øvrig Guerrilla Games frem det som blir oppfølgeren til Horizon Zero Dawn, kalt Horizon Forbidden West. Slippdato for denne er foreløpig ikke offentliggjort.

annonse