Tek.no

Nyhet

Her unngår autopiloten et rådyr i siste sekund

Teslas Autopilot blir stadig smartere.

Her er rådyret på vei ut i veibanen.
Russ Lepage/Skjermdump fra Twitter
1 Juli 2020 11:58

Teslas elbiler har mye smart for seg, og en av funksjonene som virkelig har latt dem skille seg ut fra resten av markedet har lenge vært Autopilot. Eller selvkjøringsfunksjonen, på godt norsk. Nå viser en ny video ifølge Electrek nøyaktig hvor god autopiloten er blitt på å oppdage og unngå fotgjengere og dyr i veibanen. I en video fra Twitter-brukeren Russ Lepage vises det hvordan hans Model 3 oppdager et rådyr i veibanen i siste liten, og gjør en skarp unnamanøver for å unngå et krasj.

Se videoen under:

Selskapet har imidlertid blitt anklaget for å gjøre denne autopiloten for sterk, og har blant annet måtte begrense hvor mye bilen selv får lov til å avgjøre for å komme innenfor EUs regelverk.

Begrenset autopiloten tidligere

Tesla har imidlertid blitt anklaget for å gjøre denne autopiloten for sterk, og har blant annet måtte begrense hvor mye bilen selv får lov til å avgjøre for å komme innenfor EUs regelverk. Eksempelvis fikk ikke automatisk filskifte lenger lov til å fungere på veier uten midtstoppere og minst to filer i begge retninger, og utslagskraften på rattet ble redusert.

Dette påvirket først og fremst Model S- og Model X-eiere, som hadde sterkere autopilot før. Alle Model 3-biler har blitt levert med disse endringene fra starten, og det er altså en Model 3 vi ser i aksjon i videoen.

Bilen gjenkjente rådyret ikke som et dyr, men heller som en fotgjenger. Om dette har så mye å si er nok heller usikkert, men bevegelsesmønsteret og reaksjonsevnen til mennesker og dyr er nok ulik.

Les også
Tesla beskyldes for å ha levert biler med lekkende batterier
annonse

Les også