Nyhet

Kodak lager Android-telefon

Den tidligere kameragiganten revolusjonerer Instamatic-serien.

Kodak var en gang en av verdens største kameraprodusenter, men dagens nye generasjoner føler nok heller liten tilknytning til selskapet. En del vet nok knapt hva Kodak drev med en gang, og langt mindre hva de driver med i dag. Nå har imidlertid amerikanerne bestemt seg for å gjenopplive selskapets stolte foto-arv, og det med en dings som appellerer til dagens moderne kundegrupper.

Etter alt å dømme blir nemlig Kodaks neste produkt en Android-telefon med et skikkelig Instamatic-kamera på baksiden.

Oppdatert 7. januar 2015:

Selv om nyheten om at Kodak skulle inn i mobilmarkedet stemte, var ikke bildene riktige. Nå har selskapet lettet på sløret, som avslører et langt mer nøkternt design enn det vi først antok:

Slik ser det nye Kodak-kameraet <em>egentlig</em> ut. Foto: Kodak

Smarttelefon i kameraham

Baksiden ser ut som et Instamatic-kamera, mens forsiden ser ut som en, vel, noe uvanlig telefon.Foto: Kodak

Konseptet høres kanskje merkelig ut, men er i bunn og grunn det samme som andre kameratelefoner som for eksempel Lumia 1020 eller Galaxy K Zoom. En fullverdig smartmobil med ekstra kamerafunksjonalitet. En kameramobil, om du vil. Uansett hva du kaller er det ikke til å komme fra at det Kodak omtalter som Instamatic 2014 skiller seg ut en smule, selv i dette segmentet.

Slik har Instamatic-serien utviklet seg opp gjennom årene.Foto: Kodak

Hadde du sett baksiden av telefonen hadde du nok aldri gjettet at det faktisk var det det var. Det ser litt ut som om Kodak rett og slett har tatt et 60-tallskamera og limt det fast på baksiden av en smarttelefon.

Kodak skal bygge inn egne bildebehandlingstjenester medf filtre i telefonen.Foto: Kodak

Foreløpig vet vi lite om spesifikasjonene til telefonen, men utifra bildene som er lagt ut kan vi i alle fall se at hovedfokuset ligger på kameraet. Skjermen dekker en skuffende liten del av fremsiden, og Android-versjonen ser ikke ut til å være stort nyere enn Android 4.1 Jelly Bean. Et bilde viser oss i det minste at Instamatic 2014 vil ha innebygd en dedikert kameraapp med egne filtre i god, gammeldags Kodak-stil.

Det ventes uansett at Kodak vil vise frem hele herligheten på CES 2015 om et par uker, så da får vi nok klarhet i mer. I mens kan du jo se promovideoen selskapet har laget:

Det amerikanske selskapet lager et og annet smått også:
Kodak lanserer et 360-graders actionkamera »

(Kilde: Engadget)

annonse