Nyhet

Nå kan du samle inn penger til deg selv på Indiegogo

Trenger du penger til å realisere drømmene dine?

Kickstarter-konkurrent Indiegogo har nettopp lansert en ny tjeneste kalt Indiegogo Life, skriver Engadget. Her går det an å samle inn penger til personlige formål, i motsetning til øvrige prosjekter som vanligvis handler om å utvikle et produkt eller en tjeneste.

For eksempel skal folk kunne be om veldedige bidrag til å betale for behandling av sykdom via den nye tjenesten, eller kanskje finansiere utdanningen til noen som ikke har råd til det selv. Vi ser for oss at dette også kunne blitt brukt til å samle inn penger til et idrettslag, et korps eller en skoleklasse som vil ut og reise.

Tanken er nok at det først og fremst skal komme bidrag fra familie, venner og kjente, men at alt sammen samles inn på en ryddig måte via Indiegogo. De tar selv ingen gebyrer for disse Life-prosjektene, men betalingsselskapet de bruker tar visst et transaksjonsgebyr på tre prosent ved overføring.

Kan bli lurt ...

Indiegogo kvalitetssikrer tilsynelatende ikke kampanjene, og dermed kan det være at noen forsøker å lure til seg penger fra ukritiske givere. Flere innsamlingsaksjoner som har skjedd via Facebook de siste par årene har for eksempel vist seg å være lureri.

Engadget påpeker at det vil være relativt enkelt å lage en falsk kampanje også på Indiegogo Life. Derfor bør du enten kjenne personen eller gruppen som står bak innsamlingen, eller se veldig klare bevis på at dette er ekte før du eventuelt gir penger.

Så vidt vi kan se er det ingenting som hindrer norske brukere i å starte en innsamling via Indiegogo Life, men alle utbetalinger vil skje via USA. Derfor må du oppgi blant annet SWIFT-nummeret til din norske bank og ditt IBAN-kontonummer for å få pengene.

Les mer hos Indiegogo Life.

Selg noe på nettet og få god samvittighet
Ny norsk tjeneste gir pengene til de trengende »

(Kilder: Indiegogo Life, Engadget)

annonse