Til hovedinnhold

Nå kan det blir fart i utviklingen av VR-grensesnittene

Leap Motion har utviklet meny-elementer for VR-miljøer.

Leap Motion

Mange venter nok i spenning på VR-teknologiens store gjennombrudd på markedet, men dette ligger nok ennå et stykke frem i tid. Maskinvaren, som Oculus Rift-brillene, er én ting, men det er også mye som må på plass når det gjelder for eksempel grensesnitt og infrastruktur før VR har en sjanse til å bli «allemannseie».

Utviklingen på disse områdene går imidlertid utvilsomt fremover, og nylig kunne vi for eksempel melde at Mozilla nå har lansert en dedikert VR-nettside som forhåpentligvis skal få fart på VR-surfing på Internett.

Leap Motion lager VR-elementer

Nå har selskapet Leap Motion, som er kjent for sin avanserte bevegelsessensor, også kastet seg på VR-grensesnitt-bølgen. Det har de gjort ved å designe et knippe grensesnitt-elementer, såkalte «widgets», for VR-miljøer. Dette meldes på selskapets offisielle blogg.

Elementene det er snakk om er laget med utviklingsverktøyet Unity, som blant annet brukes til spillutvikling, og teller så langt tre stykker; en av/på-bryter, en skrollefunksjon og en glidebryter. Funksjonene aktiveres altså ved å «trykke» på dem i det virtuelle miljøet, mens Leap-sensoren sporer hendene dine.

Ifølge Leap Motion består de virtuelle bryterne av flere todimensjonale lag som «svever» over hverandre.

Mange bruksområder for utviklere

Selskapet ser for seg at elementene kan få mange bruksområder for VR-utviklere. Av/på-knappen kan for eksempel brukes i spill til å åpne dører, til meny-ikoner og en rekke andre ting. Glidebrytere brukes som kjent blant annet til ulike typer innstillinger.

Når det gjelder skrollefunksjonen understreker Leap Motion at det ikke er snakk om kun en skrollebar av den typen som for eksempel brukes til å bla nedover på nettsider. Derimot er det selve innholdet i skrollevinduet man samhandler med.

Selskapet påpeker at disse VR-elementene bare er begynnelsen, og at langt flere vil komme etter hvert, slik at utviklere får enda flere byggeklosser som enkelt kan integreres i prosjektene sine. Om du ønsker å laste ned de nye elementene kan du gå til Leap Motion-bloggen, hvor du også finner mer informasjon.

Leap Motion-sensoren kan allerede brukes med Oculus Rift-brillene: Den bringer realistiske hender inn i VR-verdenen »

annonse