Tek.no

Nyhet

Ta deg en tur på Mount Everest fra sofakroken

Google Street View blir stadig mer eksotisk.

Skjermdump fra Google Maps
16 Mar 2015 09:05

Google Maps har blitt et svært utbredt alternativ til tradisjonelle kartløsninger. Ifølge Techcrunch utvider nå Google stedene du kan besøke via Street View med et av verdens definitive høydepunkter: Mount Everest. Nå finnes det en rekke steder du kan besøke på forskjellige områder rundt omkring på verdens høyeste fjell, og utsikten derfra er mildt sagt imponerende.

Kartleggingen ble gjort i samarbeid med Apa Sherpa, som holder verdensrekorden på 21 bestigninger av Mount Everest. Sammen med hans Apa Sherpa Foundation og organisasjonen Story Cycle la Google ut på en 10 dagers tur i fjellene, der de kartla området og tok bilder til Street View.

«Street View» er kanskje litt feil å bruke om dette nye tilskuddet til tjenesten, men det fungerer uansett på samme måte. Du kommer deg aldri helt på toppen av selve fjellet, men må nøye deg med dette stedet. Det er imidlertid flere andre steder å besøke, som for eksempel disse yak-ene og denne lille plassen. Om du er interessert, så finnes det også innendørs Street View-er av en hytte, av et kloster og denne skolen.

Google er ikke redd for å gå nye veier:
Dette er en Street View-kamel »

(Kilde: Techcrunch)

annonse