Tek.no

Nyhet

Med denne kan du enkelt rekonstruere «Matrix-effekten»

Ny innretning lar deg lage dine egne «bullet time»-scener.

Orcavue/YouTube
21 Feb 2015 19:00

Det de fleste husker best fra den kjente sci-fi-filmen «The Matrix» er nok den stilfulle «bullet time»-effekten der hovedpersonen beveger seg i sakte film mens kameraet roterer rundt.

Effekten er i utgangspunktet ganske vrien å gjenskape uten kostbart utstyr, men nå melder nettstedet DIY Photography om en enkel løsning som i alle fall lar deg lage en effekt som ligner på Matrix-effekten, uten kanskje helt å matche originalen.

Motorisert kameraarm

Den nye løsningen består av en plattform i midten og en lang, motorisert kameraarm som er i stand til å rotere 360 grader rundt motivet. Dingsen er utviklet av et selskap som heter Orcavue.

Slik ser produktet ut. Foto: Orcavue

Noe av det som er spesielt med innretningen er at den er i stand til å spinne rundt i svært høy hastighet, faktisk så mye som opptil to runder i sekundet på det raskeste, ifølge utvikleren. Dermed er den altså i stand til å fange opp selv svært kortvarige bevegelser eller hendelser fra alle vinkler.

Om du da i tillegg bruker innretningen sammen med et kamera som takler høye bildefrekvenser, slik som de nye GoPro-kameraene, påstår utvikleren at du kan lage skikkelig «proffe», Matrix-lignende videoer. Produktet skal passe både til profesjonelt bruk, for eksempel produktfotografering, men selvsagt også til å lage stilige hjemmevideoer.

Kan reserveres nå

Produktet har altså en plattform i midten hvor motivet står mens kameraet roterer. Denne plattformen er 53 centimeter i diameter og kan bære vekten av én person. Radiusen til kameraarmen kan justeres mellom 1,8 meter og 3,6 meter. Det planlegges også en større versjon som har en 30-tommers plattform og kan bære opptil tre personer.

Både pris og lanseringsdato er dessverre ennå ukjent, men om du er interessert kan du reservere et eksemplar via hjemmesiden., hvor du også finner mer informasjon.Under ser du en demonstrasjonsvideo av produktet.

Hva med å bruke den nye dingsen sammen med kameradroner? Nå slår DJI et slag for bedre bilder fra luften »

Les også
Slik kan du enkelt lage proff lyssetting for en billig penge
Les også
Nå kan du se 360-graders videoer på YouTube – og det takket være norsk teknologi
Les også
DJI slår et slag for bedre bilder fra luften
Les også
Har du GoPro Hero4 Silver?
annonse

Les også