Nyhet

Bekymret for IPv6-overgangen

Yahoo er en av aktørene som skal sette i gang med overgang til IPv6 for sin nettside, og det er fryktet at overgangen vil innebære at rundt 1 million brukere vil få problemer med nettsurfing.

Det er tidligere blitt estimert at rundt 0,05 prosent av alle nettbrukere vil få problemer med å få tilgang til enkelte nettsider som støtter både IPv4 og IPv6 (dual-stack modus).

Som følge av disse bekymringene har Yahoo bestemt seg for å delta i den 24 timers lange testen World IPv6 Day onsdag 8. juni. Etter dette har Yahoo planer om å gå over til IPv6 (det vil si for yahoo.com) i fjerde kvartal 2011.

IPv6-eksperter mener problemene kommer til å skyldes feilkonfigurering eller på en annen måte dårlig nettverksutstyr hos hjemmebrukere. Hos bedrifter vil problemene blant annet skyldes feilkonfigurerte brannmurer.

Enkelte brukere har allerede systemer som støtter IPv6, men disse er gjerne konfigurert for en IPv6-klar nettleverandør (mens leverandøren ikke er IPv6-klar), eller at nettleseren foretrekker IPv6. Dermed blir surfing i praksis vanskelig eller umulig.

(Kilde: Networkworld)

Les også
Verden bryr seg lite om IPv6
Les også
Norges første IPV6 konferanse
Les også
– Det haster med «nytt» internett
Les også
Nettadresser selger som varmt hvetebrød
Les også
Hjemmebrukere er blitt nedprioritert
Les også
Rydder i kaoset
Les også
Siste IPv4-adressene
Les også
Flytter seg til IPv6
annonse